Basisschool

Basisonderwijs

Voor basisscholen biedt Japanmuseum SieboldHuis een speciaal programma waarin de leerlingen op ontdekkingstocht gaan naar Japan.

Tijdens de voorbereidende les op school maken de leerlingen kennis met Siebold en het leven in het oude Japan van de geisha’s en samoerai. Tijdens het museumbezoek gaan ze tijdens een actieve rondleiding op ontdekkingstocht door Japan en gaan ze zelf aan de slag met leerzame en creatieve opdrachten. Na afloop van de les krijgen de kinderen een diploma. Bij deze lessen zijn verwerkingsopdrachten voor in de klas beschikbaar om het programma met af te sluiten. Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen via info@sieboldhuis.org.

Doorlopende Leerlijnen

Speciaal voor scholen uit Leiden en omgeving bieden de Leidse musea programma's op maat: Museum en School. Japanmuseum SieboldHuis doet hieraan mee binnen de verschillende doorlopende leerlijnen ' Museum, Tijd, Religie & Kunst en Ik en de Wereld' met verschillende lessen voor groep 5 t/m groep 8. Het programma laat basisschoolkinderen in het museum de spannende tijden van Siebold in Japan en Nederland zelf beleven. Deze lessen zijn ook buiten de doorlopende leerlijn om te boeken.

Verwonder om de hoek

Verwonder om de hoek is dé plek waar kinderen hun passies ontdekken. Want leren en ontdekken doe je niet alleen op school, dat doe je overal en altijd, een leven lang. Ook op de BSO, in een museum, op de muziekschool, buiten in het park en bij jou om de hoek. Verwonder om de hoek verbindt leerkrachten, ouders, verzorgers, buitenschoolse organisaties en aanbieders van educatieve activiteiten met elkaar. Op het platform Verwonder om de hoek komt al het educatieve aanbod uit de regio Holland Rijnland samen. De lesprogramma's van Japanmuseum SieboldHuis zijn ook te boeken via het platform Verwonder om de hoek.
Educatie website 1

SieboldHuis MuseumJeugdUniversiteit

Ben jij helemaal fan van Japans eten, Japanse anime of manga of de oude samoerai? Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is SieboldHuis MuseumJeugdUniversiteit geknipt voor jou! Tijdens de collegereeksen vertellen echte wetenschappers wat je altijd al had willen weten. In Japanmuseum SieboldHuis leer je uiteraard alles over Japan. De colleges zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Aanmelden? Houd onze activiteitenpagina in de gaten!