Arrangementen

Gevel logo

Rondleidingen

Een rondleiding door Japanmuseum SieboldHuis maakt uw bezoek nog meer de moeite waard. Of u nou meer wilt weten over het Japanse lakwerk of keramiek, geisha of samoerai of de eeuwenoude Nederlands-Japanse relaties of het leven op Deshima, onze rondleiders kunnen u van alles vertellen over de Japanse geschiedenis en cultuur.
Ook kunnen wij specifieke rondleidingen voor u verzorgen waarin de nadruk gelegd kan worden op bijvoorbeeld de Japanse flora, Nederlands-Japanse relaties in de medische wetenschap, wederzijdse beïnvloeding op de kunst van het Westen en Japan of zelfs de architectuur van het monumentale pand. Onze kennis reikt verder dan deze mogelijkheden en proberen graag voor al uw speciale wensen een passende rondleiding te verzorgen. Rondleidingen voor kinderen zijn ook mogelijk.

Een rondleiding is mogelijk in het Nederlands, Engels of Japans en duurt een uur. De maximale groepsgrootte is 15 personen.

Voor meer informatie, boekingen en rondleidingen op maat kunt u contact opnemen met Sandra Bouhuis

Tarieven rondleiding (NL/ENG) met museumgids langs de vaste collectie:

Dag Prijs
Dinsdag t/m vrijdag (excl. museumentree, max. 15 personen) € 85,-
Zaterdag en zondag (excl. museumentree, max. 15 personen) € 95,-
Sieboldhuis07A

Workshops

Japanmuseum SieboldHuis organiseert met regelmaat activiteiten in het weekend. Bekijk hier het actuele activiteitenprogramma. Daarnaast organiseren wij ook diverse workshops op aanvraag. Al eens gedacht aan een workshop Japanse kalligrafie, Manga, ikebana (Japans bloemschikken) of origami? Kinderen kunnen ook leren hun favoriete figuren uit Japanse animatie-series na te tekenen, zoals Pokémon en Yu-Gi-Oh, tijdens een manga workshop. Dit zijn mogelijkheden die wij graag samen met u verder uitdenken. Ook kunt u kennismaken met de traditionele Japanse keuken met een sushi workshop of een sake proeverij (Japanse rijstwijn). Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden. Wij denken graag met u mee en komen graag tegemoet aan uw wensen om van uw uitje een onvergetelijke dag te maken.

Onderwijs

Voor groep 5 t/m groep 8 van de basisschool biedt Japanmuseum SieboldHuis een speciaal programma waarin de leerlingen op ontdekkingstocht gaan naar Japan. Bekijk hier alle verschillende lessen.

Voor middelbare scholen denkt het SieboldHuis graag met u mee over een programma op maat, met een rondleiding door het museum aangevuld met een workshop. Neem voor meer informatie contact op via info@sieboldhuis.org.

Contact

Voor meer informatie over onze activiteiten vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee om uw dag tot een succes te maken. U kunt ons bereiken via e-mail: info@sieboldhuis.org en tijdens openingstijden (10.00 - 17.00 uur) ook via telefoon: 071- 512 5539.

Lees verder over Arrangementen