Middelbare school

20230603 222534

Voor middelbare scholen denkt het SieboldHuis graag met u mee over een programma op maat, bestaande uit een rondleiding en een workshop. Tijdens de rondleiding kan extra aandacht gevestigd worden op thema's als handel, economie, kunst of cultuur. Verder is er een diverse keuze uit workshops. Zo kan een workshop kalligrafie verdieping brengen hoe men vroeger in Japan schreef en hoe dat een eigen kunststroming is geworden. Ook kan de link naar de huidige cultuur aangestipt worden met een workshop manga tekenen, waarin de leerlingen de stijl van hun favoriete figuren uit Japanse animatie-series leren tekenen, zoals Pokémon en Yu-Gi-Oh.

Voor meer informatie en ideeën kunt u contact opnemen met Japanmuseum SieboldHuis (info@sieboldhuis.org of tel: 071-5125539).

Ontwerp zonder titel 8

Profielwerkstuk

Gaat jouw profielwerkstuk over Japan en ben je opzoek naar meer informatie? Bezoek Japanmuseum SieboldHuis en ontdek meer over Japan en het leven en werk van Philipp Franz von Siebold. Ook voor (extra) informatie over thema's uit de tijdelijke tentoonstellingen kun je bij ons terecht.

Op onze website kun je ook informatie over Japan terugvinden. Heb je een specifieke vraag? Stuur dan een e-mail naar info@sieboldhuis.org. Dan kijken we of en hoe we je verder kunnen helpen.

Heb je al op https://www.uchiyama.nl gekeken? Hier vind je heel veel informatie over de Japanse geschiedenis, kunst en cultuur. Ook staan er veel links naar andere websites die je verder kunnen helpen.