Tentoonstelling

Expositie 'Schoonheid van de imperfectie?'

24 september t/m 15 januari 2023

Japanmuseum SieboldHuis, Galerie YOMOOKA en Galerie Café Leidse Lente organiseerden de kunstwedstrijd ‘Schoonheid van de imperfectie?’. Met dit project wil het SieboldHuis een podium bieden aan hedendaagse kunstenaars door middel van een wedstrijd.

Klik op onderstaande knop 'Bekijk online' en zoom in op de resultaten van de kunstwedstrijd.

Iedere kunstenaar heeft zich laten inspireren door het Japanse esthetische concept Wabi-sabi. Aan elke deelnemer werd een aardewerk kom verstrekt en de kunstenaars waren vrij om, binnen de gestelde dimensies, het werk te interpreteren naar het thema. Deze resultaten zijn nu te zien.

Meer informatie over de kunstwedstrijd

Opstelling schoonheid vd imperfectie

In totaal worden er achttien werken in het museum getoond. De overige werken zijn in galerie YOMOOKA te zien. Iedere kunstenaar kon met één werk (afmeting max. 25x25x25 cm) deelnemen met als thema ‘Schoonheid van de imperfectie?’, geïnspireerd op het Japanse esthetische concept Wabi-sabi. Er werd een aardewerk kom aan iedere deelnemende kunstenaar verstrekt. De kunstenaar was vrij om, binnen de gestelde dimensies, het werk te interpreteren naar het thema. De kunstenaar gebruikt de kom als basis van het werk. De vorm hierin is vrij zolang het werk zich binnen de gestelde dimensies houdt.

Meer informatie over de prijswinnaars

Publieksprijs, NFT's en Verkoopexpositie
Uit de 18 kommen in de Panoramakamer van Japanmuseum SieboldHuis kunnen de bezoekers hun favoriete kunstwerk kiezen. Aan het eind van de expositie wint deze kunstenaar eeuwige roem en de catalogus ‘Wabi-sabi’.
Het project bestaat niet alleen fysiek in het museum en galerie, maar heeft ook authentiek bestaansrecht in de digitale wereld. Want er worden NFT's gekoppeld aan de fysieke kunstwerken. Door de integratie van deze twee werelden willen we een vooruitstrevende blik op kunst geven en vooruitlopen op belangrijke ontwikkelingen in de kunstwereld.
Alle fysiek geëxposeerde werken worden ten verkoop aangeboden voor €450,- incl. BTW waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de kunstenaar. Ook worden er NFT’s gemaakt van de werken en via Opensea.io aangeboden.

Deze kunstwedstrijd en expositie is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Leiden