Tentoonstelling

Japans Design

20 juli 2012 t/m 02 september 2012

37  Aibo Kopie

Van 20 juli tot en met 2 september presenteert Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling Japans Design. Deze tentoonstelling toont meer dan zeventig voorbeelden van Japans design en laat zien hoe Japans vakmanschap de wereld van de technologie is binnengestapt.

Design is overal; de bank voor de tv, de lamp aan het plafond, de kleding die we dragen en het servies waarvan we eten. Voor het ontwerp van deze producten moet een balans worden gevonden tussen het esthetische en het functionele.

Met de tentoonstelling Japans Design maken we vanuit de negentiende-eeuwse vaste collectie van het SieboldHuis een sprong naar de moderne tijd. Het SieboldHuis toont voorbeelden uit de tweede helft van de twintigste eeuw, zoals de Aibo robot-hond of de Butterfly kruk, waarmee we de grote verscheidenheid laten zien van Japans industrieel ontwerp.

Modern design is ogenschijnlijk universeel. Toch kunnen we spreken van modern Japans design. Bij de objecten in deze tentoonstelling zijn onmiskenbaar Japanse wortels te ontdekken. Idealen zoals compactheid, eenvoud, en aandacht voor het kleinste detail hebben vanuit de traditionele ambachtskunst hun plaats gekregen in modern design.

Via Japans Design krijgt de bezoeker een kijkje in de Japanse samenleving

Mede mogelijk gemaakt door

Japan Foundation

Rondleidingen

> Alle rondleidingen zitten vol.
> vrijdag 3 (vol), 17 (vol) en 31 augustus (vol) van 15.00 -15.30 uur
> deelname gratis (excl. entree)

De meeste tentoonstellingen zijn opgesteld achter glas, waarbij u de objecten niet mag aanraken. Tijdens deze rondleiding door de Japans design tentoonstelling maken we een uitzondering. De rondleider neemt u mee langs de verschillende objecten, van Aibo de robothond, de Butterfly stool van Sori Yanagi tot de Table=Chest van Shin en Tomoko Azumi. Daarnaast krijgt u van alles in uw handen om te voelen en bekijken.
U kunt zich aanmelden via info@sieboldhuis.org