• Nieuws

Nieuws

Japanese Armor Society op bezoek bij 'De gemaskerde krijger'

Geplaatst op 16 februari 2018

Banner Jas

Een belangrijke Japanse afvaardiging van The Association for the Research and Preservation of Japanese Helmets and Armor bezoekt Leiden tijdens het internationale Japanese Armor Society Symposium.

Tijdens het internationale Japanese Armor Society Symposium van The Association for the Research and Preservation of Japanese Helmets and Armor brengt de delegatie een bezoek aan de tentoosntelling ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai’ in Japanmuseum SieboldHuis. In deze tentoonstelling spelen de maskers van de beroemde samurai en de maskers uit het nō-theater de hoofdrol. Spectaculaire kunstobjecten uit museale-, internationale- en privécollecties zoals zwaarden, wapenrustingen, kamerschermen, kimono en helmen illustreren de schoonheid en kracht van de samurai-cultuur.

The Association for the Research and Preservation of Japanese Helmets and Armor werd in 1961 opgericht in Japan met als doel om het onderzoek naar en het behoud van de Japanse samurai wapenrustingen te waarborgen. Sinds 2017 is de westerse tak opgericht en heeft als doel om de internationale kennis uit te wisselen en organiseerde het symposium in Europa. Directeur Kris Schiermeier zal samen met gastconservator Bas Verberk de delegatie met toonaangevende verzamelaars en experts ontvangen in Japanmuseum SieboldHuis. Omdat in de spectaculaire tentoonstelling ook de invloed van het nō-theater op de samurai-cultuur getoond wordt, is er speciaal voor deze groep een nō-dansvoorstelling in de sfeervolle Panoramakamer van het museum. 

Tentoonstelling 'De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai'