Tentoonstelling

Sieraden in het SieboldHuis

07 april 2012 t/m 08 juli 2012

Afbeelding 1

Naast de tentoonstelling Vissen - van Haai tot Koi laat het Japanmuseum SieboldHuis dit voorjaar sieraden en installaties zien van Nina Sajet (1987). Nina heeft zich hiervoor laten inspireren door de Japanse vissen.

Nina Sajet

Nina is afgestudeerd (2010) aan de kunstacademie in Arnhem ArtEZ, en gespecialiseerd in sieraden en keramiek. Nina Sajet haalt haar inspiratie graag uit de natuur en het dagelijks leven. Met haar nieuwe serie ' Lost in sea' is het net of ze het werk letterlijk uit het water heeft gevist.
Deze visjes zullen echter niet stinken want ze zijn van porselein. De kleuren op het sieraden zijn aangebracht met aquarel verf en afgewerkt met een transparante glazuur. Het geoxideerde koper zorgt ook voor een mooi waterig effect. 

Vissen - van Haai tot Koi

Japanse vissen in alle vormen en maten. Van 6 april tot en met 8 juli presenteert het SieboldHuis de tentoonstelling Vissen van Haai tot Koi.  De tentoonstelling bevat zowel aquarellen als opgezette vissen die Siebold naar Nederland verscheepte. Een prachtige inspiratiebron voor deze jonge kunstenares.