Tentoonstelling

Inspiring Spirits

17 december 2012 t/m 17 februari 2013

Winnaar van het project Inspiring Spirits is André Wervenbos met het werk 'Ghostwriter'. Dit najaar zijn Japanmuseum SieboldHuis (www.sieboldhuis.org) op Rapenburg 19 te Leiden en Galerie Diana Lepelaar (www.galeriedianalepelaar.nl), gevestigd in kunstcentrum Haagweg 4 (www.hgwg4.nl), het project Inspiring Spirits gestart. Dit project biedt een podium aan hedendaagse kunstenaars uit Leiden en omgeving door middel van een wedstrijd.

Hedendaagse kunst wedstrijd in Japanmuseum SieboldHuis te Leiden

Van 7 december 2012 t/m 17 februari 2013 presenteert Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Spoken en Geesten.

Uit de inzendingen werden kunstwerken geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit Roos van Put (Kunstbeeld), Gijs Stork (Conservator Keukenhof-kasteel), Pieter Berkhout (directeur Kunstacademie Haarlem) en Kris Schiermeier (directeur Japanmuseum SieboldHuis). Het was de taak van deze jury om uit al deze kunstwerken 60 werken te kiezen voor in de tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis. De winnaar André Wervenbos heeft de jury verrast met zijn niet voor de hand liggende onderwerp, een ghostwriter tussen de spoken en geesten. Zijn relativering en humor en daarbij zijn authentieke handschrift maken het werk tot een terechte winnaar. Hij wint hiermee 500 euro, een solo-expositie en een jaarabonnement bij Galerie Diana Lepelaar, publiciteit, een jaarabonnement op kunstbeeld en een workshop naar keuze aan de kunstacademie Leiden/Haarlem.

De tweede prijs is gegaan naar Franceline Pompe, met een onzichtbare man, een omhulsel van de geest. Dit werk doet iets met de verbeelding, daarom een verdiende tweede plek. Zij wint 250 euro, een jaarabonnement op Kunstbeeld en een jaarabonnement bij Galerie Diana Lepelaar online.

De jury heeft uiteindelijk 52 werken uitgekozen die tot 27 februari in het SieboldHuis hangen. De kunstwerken worden ter verkoop aangeboden, waarbij de opbrengst voor 100% terugvloeit naar de kunstenaar. Naast de werken die in Japanmuseum SieboldHuis hangen zijn er ook nog kunstwerken geselecteerd voor een tentoonstelling in het Kunstcentrum Haagweg 4 van 15 t/m 23 december

Bekijk alle werken op de website van Galerie Diana Lepelaar

Mede mogelijk gemaakt door

  • Galerie Diana Lepelaar
  • Cultuurfonds Leiden
  • Fonds 1818