Tentoonstelling

Four Seasons, Hedendaagse kunstwedstrijd

28 november 2014 t/m 22 februari 2015

Hedendaagse kunstwedstrijd in Japanmuseum SieboldHuis te Leiden "Four Seasons" Japanmuseum SieboldHuis en Galerie Leidse Lente, initiëerde in het najaar van 2014 het kunstproject "Four Seasons". Met dit project wil het SieboldHuis een podium bieden aan hedendaagse kunstenaars door middel van een wedstrijd.

Ongeveer 50 kunstenaars maakten kans te ex­poseren in Japanmuseum SieboldHuis, gelijktijdig met de tijdelijke tentoonstelling ‘Kawahara Keiga. Fotograaf zonder camera' van 28 november 2014 t/m 22 februari 2015. De werken worden bo­vendien ter verkoop aangeboden met een bege­leidende brochure, waarbij de opbrengst voor 100% terugvloeit naar de kunstenaar. 

Eerste prijs: De kunstenaar (m/v) met het meest inspirerende werk wint een plek in een tentoon­stelling samengesteld door Galerie Café Leidse Lente in 2015 en een geldbedrag van € 500,-. Eva de Visser heeft met haar werk 'Het eerste seizoen' deze prijs gewonnen. 

Tweede prijs: De kunstenaar (m/v) wint een plek in een tentoonstelling samengesteld door Galerie Café Leidse Lente in 2015 en een geldbedrag van € 250,-. De jury beloonde Eva Lansink met 'Seasons of Life'. 

De derde prijs: De kunstenaar (m/v) wint een plek in een tentoonstelling samengesteld door Galerie Café Leidse Lente in 2015. Deze prijs ging naar Victor van Leeuwen met 'Thrill'.   

Publieksfavoriet: De bezoekers van de tentoonstelling Four Seasons hadden de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete werk. Na afloop van de tentoonstelling is bekend geworden dat uit de vele inzendingen Eva Ouden Ampsen met het werk ‘The four seasons of my cherry tree’ de publieksfavoriet geworden. 

Iedere kunstenaar kon met één werk (afme­ting 30x30 cm) deelnemen aan de wedstrijd met als thema "Four Seasons". Ook dit jaar biedt het museum plek voor extra beeldende objecten van max h40xb40xd40 cm. Naast de 50 werken van volwassenen in Japanmuseum SieboldHuis zal er in het Kunstcentrum Haagweg 4 ruimte zijn voor overige werken.   

Tussen maandag 3 en zondag 9 november 2014 werden alle deelnemende kunstenaars uitgenodigd hun werk (zonder lijst) naar de Haagweg 4 (Galerie Café Leidse Lente) in Leiden te brengen tussen 10.00-17.00 uur. De kosten voor inschrijving bedroegen 27,- euro. Aan de kunstenaars worden geen voorwaarden gesteld voor wat betreft leeftijd en achtergrond (autodidact, academie of amateur). 

De enige voorwaarde is dat de kunstenaar uit de provincie Noord of Zuid-Holland komt (geboren, wonend of werk/atelier). Van alle werken kiest een deskundige jury 50 werken en vijf 3D werken voor in de tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis en de overige werken worden tentoongesteld in Galerie-Café Leidse Lente. De jury koos op basis van uitwerking van het thema "Four Seasons", materiaalgebruik, technische vaardigheid en verbeeldingskracht.

Jong creatief talent

Wedstrijd JONG CREATIEF TALENT van 8 t/m 17 jaar in Japanmuseum SieboldHuis te Leiden met als thema "Vier Seizoenen".Japanmuseum SieboldHuis en Galerie Leidse Lente organiseerden in het najaar van 2014 het kunstproject "Vier Seizoenen". Met deze leuke wedstrijd wil het SieboldHuis een podium bieden aan jong creatief talent door middel van een teken/schilderwedstrijd.

Er worden 25 werken geselecteerd. De winnaar werd beloond met een creatief materialenpakket en een workshop aan Kunstcentrum Haagweg 4. De winaar krijgt les van een echte kunstenaar in zijn atelier. Daarnaast werden er twee creatieve materialenpakketten voor nummer twee en drie beschikbaar gesteld.
Ieder jong creatief talent kon met één werk (afmeting 30x30 cm) deelnemen aan de wedstrijd met als thema "Vier Seizoenen". Het museum lijstte de werken mooi in.


Tussen maandag 3 en zondag 9 november 2014 werden alle deelnemers uitgenodigd hun werk (zonder lijst) naar de Haagweg 4 (Galerie Café Leidse Lente) in Leiden te brengen tussen 10.00-17.00 uur.
Voor jonge creatieve talenten is de inschrijving gratis. De enige voorwaarde was dat ze uit de provincie Noord of Zuid-Holland komt (geboren, wonend). De jury keek naar de uitwerking van het thema, het materiaalgebruik, en originaliteit. Alle kinderen die zich inschrijven voor de wedstrijd krijgen een creatieve attentie!

De creatieve materiaalpakketten worden beschikbaar gesteld door bruynzeel-sakura

Mede mogelijk gemaakt door

Cultuurfonds Leiden
Gemeente Leiden
Fonds1818