• Nieuws

Nieuws

Zevende Japanmarkt 2014 groot succes

Geplaatst op 25 mei 2014

Propeningfoto

Afgelopen zondag 25 mei stond het Rapenburg in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis tot en met de Hortus botanicus helemaal in het teken van de Japanmarkt. In aanwezigheid van burgemeester Henri Lenferink en de ambassadeur van Japan in Nederland, Masaru Tsuji werd de dag om 12.00 uur feestelijk geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis.Op deze zevende editie van de Japanmarkt hebben bijna 9000 bezoekers de Japanse cultuur beter leren kennen.

Elk jaar organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer op 25 mei 2000, deze editie exact 14 jaar geleden. De bezoekers konden alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij de meer dan 40 kramen die culturele en culinaire waren aanboden.

Dit jaar stond de markt in het teken van de Japanse liefde voor miniatuur. In en rondom het SieboldHuis waren theater-, muziek- en dansoptredens. De optredens van Pure Percussion en de fantasierijk geklede cosplayers wisten het publiek te vermaken. In het Rijksmuseum van Oudheden demonstreerden sportverenigingen een diversiteit aan Japanse vechtsporten, waaronder karate, ninjitsu, kendo, aikido en jodo.
In Japanmuseum SieboldHuis waren verschillende workshops en demonstraties bij te wonen. De bezoekers kregen uitleg over kanzashi, bonsai en ikebana. Deze stralende dag op het Rapenburg gaf een veelzijdig beeld van de Japanse cultuur op zijn best.
Bekijk via deze link foto's van Japanmarkt op de website van nufoto's.nl

Mede mogelijk gemaakt door

Motorhuis

Taikovissenfoto