• Nieuws

Nieuws

Winnaar hedendaagse kunstwedstrijd ‘Four Seasons’ bekend

Geplaatst op 28 november 2014

De winnaar Eva de Visser heeft de jury verrast met het schilderij ‘Het eerste seizoen’. De uitvoering van dit werk is waanzinnig en roept het gevoel van beginnend leven en de lente op. Het is een toegankelijk werk, maar ook duister omdat het zo eenzaam in de ruimte is. Zij wint hiermee 500 euro en een plaats in een tentoonstelling in Galerie Cafe Leidse Lente.

Winaars Four Seasons

De winnaar Eva de Visser heeft de jury verrast met het schilderij ‘Het eerste seizoen’.  De uitvoering van dit werk is waanzinnig en roept het gevoel van beginnend leven en de lente op. Het is een toegankelijk werk, maar ook duister omdat het zo eenzaam in de ruimte is. Zij wint hiermee 500 euro en een plaats in een tentoonstelling in Galerie Cafe Leidse Lente.

De tweede prijs is gegaan naar Eva Lansink met ‘Season of Life’, de jury werd verliefd op de kop van het beestje en draagt veel symboliek met zich mee. Zij wint 250 euro en een plek in een expositie in 2015 bij Galerie Café Leidse Lente.  De derde prijs is uitgereikt voor het werk ‘Thrill’ van Victor van Leeuwen. Met Het object ‘Jaargang” van Nelleke Vollebregt ontving zij een eervolle vermelding . 

Dit jaar konden creatieve talenten, van 8 t/m 17 jaar voor het eerst deelnemen aan de wedstrijd. De deskundige jury heeft uit alle inzendingen drie creatieve talenten geselecteerd. Ad van Broekhuizen, werd beloond met een creatief materiaalpakket én een workshop aan Kunstcentrum Haagweg 4. Ook Leonardo Vijendran, Oliver Riezenbos en Feline Haneveld mochten een creatief materiaalpakket in ontvangst nemen. 

Iedere kunstenaar heeft één kunstwerk ingeleverd met als thema ‘Four Seasons’, naar aanleiding van de tijdelijke tentoonstelling ‘Kawahara Keiga, Fotograaf zonder camera’ die van 28 november 2014 t/m 22 februari 2015 in Japanmuseum SieboldHuis te zien is. Maandag 17 november heeft de deskundige jury 71 kunstwerken beoordeeld in Galerie Leidse Lente. Klik hier voor meer informatie over 'Four Seasons'