• Nieuws

Nieuws

Win een reis naar Japan!

Geplaatst op 03 november 2020

1280Px Nagasaki City View From Hamahira01S3

Nagasaki Youth Peace Forum Wedstrijd 2021

De gemeente Nagasaki nodigt ​twee​ middelbare scholieren uit om ​8 en 9 augustus 2021​ deel te nemen aan het Nagasaki Youth Peace Forum. In dit Forum zitten deelnemers uit alle zustersteden van Nagasaki (St. Paul City (VS), Santos City (Brazilie), Porto City (Portugal), Fuzhou City (China), Vaux-sur-Aure (Frankrijk). Samen met de deelnemers uit de andere zustersteden ben je ook eregast tijdens de Herdenkingsceremonie van de val van de Atoombom op 9 augustus.

Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki (SLVN) en de Gemeente Leiden schrijven hiervoor voor het eerst een wedstrijd uit. De leerlingen op de eerste en tweede plaats van deze wedstrijd zullen volledig verzorgd afreizen naar Nagasaki om de vertegenwoordigers vanuit Leiden te zijn bij het Nagasaki Youth Peace Forum. Vanuit de Stichting zal er begeleiding zijn tijdens de reis. De reis- en verblijfskosten worden volledig gedragen door de Gemeente Nagasaki. Na 8 en 9 augustus kan er in overleg een homestay georganiseerd worden via de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki, zodat je je kunt onderdompelen in de cultuur van Japan en Nagasaki.

We willen de winnende inzendingen meenemen naar Nagasaki en aanbieden aan de burgemeester van Nagasaki Dhr Taue.

Inzendingen zullen beoordeeld worden door onze speciaal hiervoor samengestelde jury:

  • Kris Schiermeier (jury voorzitter), Voorzitter SLVN en directeur Japanmuseum SieboldHuis,
  • Paul Dirkse, Wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën,
  • Masahide Shimazaki, Honorair Consul der Nederlanden Nagasaki,
  • Casper Faassen, Leids Kunstenaar,
  • Joost Visbeen, coördinator VWO, historicus en docent geschiedenis Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Vanwege de huidige situatie met Corona is het niet duidelijk welke maatregelen er in de toekomst zullen gaan gelden. Het kan zijn dat vanwege de veiligheid de reis op het laatste moment afgelast wordt.

Wie: alle Leidse middelbare school leerlingen van 15 tot en met 18 jaar.

Hoe: door een opstel, kort verhaal, gedicht, lied of kunstwerk te maken (voorwaarden zie hieronder).

Thema: "Wat nou, als het jou overkomt" Wat als je leven van de ene op de andere dag verandert door de val van een atoombom op je stad, je moet vluchten uit je land of je je niet veilig voelt in je eigen huis, wat doet dat met je? Hoe voel je je? Wat wil je meegeven aan de wereld? Kortom, wat nou, als het jou overkomt?

Voorwaarden inzendingen:

  • Opstel en kort verhaal: niet langer dan twee A4 pagina’s tekst of 600 woorden. Aanleveren in PDF.
  • Gedicht: elke dichtvorm wordt geaccepteerd; aanleveren in PDF.
  • Lied: elke vorm is mogelijk; bij inzending met zang en muziek graag zowel een audiobestand als ook een videoclip.
  • Kunstwerk: De initiële inzending graag in de vorm van foto’s van meerdere gezichtspunten van het kunstwerk vergezeld van maximaal een A4 pagina met een beschrijving en motivering van het kunstwerk. In geval van een beeld of ander kunstwerk: niet groter dan 50 cm bij 50 cm bij 50 cm. In geval van een schilderij, wanneer oprolbaar: niet langer dan 100 cm in de grootste lengtemaat.

Aanmelden:

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet je je aanmelden via de website van de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki via de volgende link:http://leiden-nagasaki.nl/wedstrijd; pas wanneer je een bevestiging hebt ontvangen sta je ingeschreven als deelnemer.

Tijdlijn:

- Aanmelden uiterlijk tot 4 januari 2021

- Inzending inleveren uiterlijk 1 februari 2021

- De uitslag zal bekend gemaakt worden in maart 2021 tijdens een ceremonie in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden.

Mocht je een vraag hebben dan is het altijd mogelijk om even contact op te nemen met Ronald Hilhorst, secretaris van de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki: ronald.hilhorst@leiden-nagasaki.nl