• Nieuws

Nieuws

Succesvolle twaalfde Leidse Japanmarkt

Geplaatst op 09 juni 2019

Img 0392

Foto: Yoshiko Kijima, Kris Schiermeier en Yvonne Delft openen de Japanmarkt

Zondag 9 juni stond het Rapenburg en de Groenhazengracht in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis via de Hortus botanicus tot aan Rijksmuseum van Oudheden in het teken van Japan.

Met een oorverdovend optreden van Pure Percussion op de Japanse taiko drums werd de twaalfde editie samen met Yoshiko Kijima, de plaatsvervangende ambassadeur van de ambassade van Japan in Nederland, Yvonne van Delft, wethouder Cultuur van de gemeente Leiden en Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis, om 12.00 uur officieel geopend.

Met bijna een kilometer aan kraampjes op het Rapenburg, het Japanse foodcourt op de Groenhazengracht, instaprondleidingen en verteltheater in Japanmuseum SieboldHuis, de rondvaartboten van de Leidse rederij, vechtsportdemonstraties in Rijksmuseum van Oudheden, muziekoptredens van taikogroep Pure Percussion, en dansoptredens van Raiden Yosakoi op de Doelenpoortsbrug,trok de Japanmarkt op deze eerste pinksterdag circa 10.000 bezoekers.

Elk jaar organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse Keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg op 25 mei 2000. De bezoekers konden alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij meer dan 80 kramen die culinaire en culturele waren aanboden, zoals kimono, prenten, bonsai, J-Pop, manga, sushi en takoyaki.

Het museum is coördinator Jiska Post, alle vrijwilligers en de sponsoren Astellas, Djoser, Toyota, Dujat, Royal Talens en de gemeente Leiden dankbaar voor de steun en organisatie van dit grootse evenement. De volgende editie van de Japanmarkt zal plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 31 mei 2020.


Foto's: Martijn Rademakers

Logos Japanmarkt 2019

Sponsoren Japanmarkt en Japanmuseum SieboldHuis