• Nieuws

Nieuws

Succesvolle elfde editie van Japanmarkt

Geplaatst op 20 mei 2018

Banner Japanmarkt Schermbreed

Afgelopen zondag 20 mei stond het Rapenburg en de Groenhazengracht in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis via de Hortus botanicus tot aan Rijksmuseum van Oudheden in het teken van Japan. Met een oorverdovend optreden van Pure Percussion op de Japanse taiko drums werd de elfde editie samen met Hiroshi Inomata, ambassadeur van Japan in Nederland en Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis, om 12.00 uur officieel geopend.

Met bijna een kilometer aan kraampjes, het Japanse foodcourt op de Groenhazengracht, verschillende activiteiten in Japanmuseum SieboldHuis, de rondvaartboten van de Leidse rederij, en de dans- en vechtsportdemonstraties in Rijksmuseum van Oudheden trok de Japanmarkt op deze zonnige eerste pinksterdag meer dan 10.000 bezoekers.

Elk jaar organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse Keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg op 25 mei 2000. De bezoekers konden alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij meer dan 80 kramen die culinaire en culturele waren aanboden, zoals kimono, prenten, bonsai, J-Pop, manga, sushi en takoyaki.

In Japanmuseum SieboldHuis waren er speciale kinderrondleidingen door een heuse samoerai bij de tentoonstelling ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai’. Ook waren er meerdere rondleidingen langs de topstukken uit de vaste collectie. Op de binnenplaats werden in de Cosplay Photo Booth van theatergezelschap 'Make it your own' originele foto's gemaakt. De resultaten zijn te bekijken op de Facebookpagina van het museum. Aan de overkant van het SieboldHuis was in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden ook van alles te beleven. Vanwege het 200-jarige jubileumjaar mochten bezoekers voor 130 Yen (€ 1,-) het museum bezoeken. Daarnaast waren verschillende vechtsportdemonstraties afgewisseld door energieke dansoptredens van Raiden Yosakoi uit Leiden.

Het museum is coördinator Jiska Post, alle vrijwilligers en de sponsoren Astellas, Djoser, Dujat en de gemeente Leiden dankbaar voor de steun en organisatie van dit grootse evenement. De twaalfde editie van de Japanmarkt zal plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 9 juni 2019.

Deze Japanmarkt is in samenwerking met:

logos_japanmarkt_2018.png?v=20180518103110