• Nieuws

Nieuws

Japanmuseum SieboldHuis kijkt terug op succesvol 2014

Geplaatst op 31 december 2014

Posters 2014

Japanmuseum SieboldHuis blikt terug op een veelzijdig en succesvol 2014. Met 5 grote tentoonstellingen, 3 nevententoonstellingen, verschillende activiteiten en evenementen heeft het museum ruim 38.850 bezoekers ontvangen. Dat zijn weer meer bezoekers dan in 2013. Met trots wordt teruggekeken op de zevende editie van de jaarlijkse Japanmarkt met bijna 9000 bezoekers en de fraaie tentoonstellingen.

2014

In 2014 heeft Japanmuseum SieboldHuis een gevarieerd tentoonstellingsprogramma aangeboden. Veel bezoekers bezochten de tentoonstelling ‘Helden, Humor, Horror’ met prachtige prenten van de beroemde prentkunstenaar Utagawa Kuniyoshi. Ook de fantasierijke tentoonstelling ‘NENSHA, Japans geïnspireerd werk van Chris Beerens‘, ‘Mensen van Kyoto. Foto's door Kai Fusayoshi’, ‘Kawahara Keiga. Fotograaf zonder camera’ en ‘Four Seasons’ zijn goed ontvangen. De tentoonstelling ‘Japan: Kingdom of Characters’ bracht veel jonge bezoekers en fans van Japanse manga naar het museum. Met ‘Kawahara Keiga. Fotograaf zonder camera’ heeft het Japanmuseum weer een succes met de gedetailleerde schilderingen van de Japanse kunstenaar Kawahara Keiga.
Deze tentoonstelling is nog tot 22 februari 2015 te bezoeken. Vanaf vandaag is het tweede deel van deze tentoonstelling te bewonderen. Ook voor kinderen is er bij deze tentoonstelling veel te doen. Kom ook kijken naar werken van hedendaagse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het thema ‘Four Seasons’!

2015

2015 beloofd ook een veelzijdig jaar te worden. Op 24 mei organiseren wij voor de achtste keer de jaarlijkse Japanmarkt op het Rapenburg. Wij verheugen ons op de prachtige Kimono's in de tentoonstelling 'Zijden Pracht. Kimono's uit de Kubota collectie' die van 6 maart t/m 31 mei 2015 te zien is. En met trots kunnen we aankondigen dat we de topstukken uit Tajiri's collectie naar Japanmuseum SieboldHuis halen, voor de tentoonstelling 'Shinkichi Tajiri' van 12 juni t/m 29 november.