• Nieuws

Nieuws

Japanmuseum SieboldHuis 15 jaar

Geplaatst op 06 maart 2020

15 Jaar

Zaterdag 21 maart 2020 bestaat Japanmuseum SieboldHuis 15 jaar en dat vieren wij graag! Wie jarig is trakteert en dat doen wij met een speciale actie.

Vanwege de tijdelijke sluiting van Japanmuseum SieboldHuis is deze actie uitgesteld.

Op onze verjaardag mogen alle kinderen die net zo oud zijn als het museum GRATIS naar de tentoonstelling 'Neko. De kat in de Japanse kunst'. Vergeet je ID- niet om je te legitimeren, zodat we zeker weten dat je 15 jaar bent. Kom jij ook onze verjaardag met ons vieren?

Japanmuseum SieboldHuis is opgericht in 1999 om uiting te geven aan de bijzondere en lange relatie tussen Japan en Nederland. In 2005 opende het museum haar deuren. Naast tijdelijke tentoonstellingen met uiteenlopende Japan-gerelateerde onderwerpen biedt het SieboldHuis met de vaste Siebold-collectie het mooiste uit het oude en nieuwe Japan. Prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alles in tussen 1823 en 1829 in Japan verzameld door de arts Philipp Franz von Siebold. Deze voorwerpen komen uit de collecties van Naturalis Biodiversity Center, Nationaal Museum van Wereldculturen en de Universiteit Leiden.