• Nieuws

Nieuws

Fukushima, 10 jaar later

Geplaatst op 08 maart 2021

Kaart Aardbeving 2011

Het is 10 jaar geleden dat de ramp in Fukushima plaatsvond. Er worden meerdere herdenkingen georganiseerd ter herinnering aan deze ramp.

Donderdag 11 maart 2021 is het 10 jaar geleden dat de verschrikkelijke combinatie van een aardbeving en tsunami, met als gevolg een nuclear lek bij een kerncentrale, die het oosten van Japan trof. Tien jaar later zijn de sporen van de ramp helaas nog duidelijk te zien in de getroffen gebieden.

Er worden diverse herdenkingen georganiseerd in Japan en Nederland.

In Japan wordt de officiële herdenking op donderdag 11 maart live vanaf 14:30 Japanse tijd (6:30 Nederlandse tijd) gestreamd op Youtube. De herdenking is te volgen via deze live stream

De Japanse Kamer van Koophandel organiseert een herdenkingsceremonie op donderdag 11 maart van 12.00 - 13.00 uur. Deze herdenking vindt online plaats. Meer informatie over het programma en de aanmeldingslink via onderstaande knop.

De Nederlands - Japanse vereniging organiseert op zaterdag 13 maart een webinar “Fukushima, 10 years after”. Via een live zoom verbinding met Fukushima, Japan, hoort u meerdere sprekers over de ramp.

Het webinar begin om 10:00 uur in de ochtend en duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt online deelnemen via Zoom. De zoomlink wordt op vrijdagavond 12 maart gemaild. Kijk voor meer informatie, het programma en aanmelding op de website van de Nederlands-Japanse vereniging.