• Nieuws

Nieuws

De hofreis voor basisscholen

Geplaatst op 24 december 2010

Japan3

De hofreis is een theaterstuk door leerlingen van het basisonderwijs. De Jeugdtheaterschool Leiden e.o. heeft het project samen met het SieboldHuis ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw.

Het volledige project omvat tien lessen theater en bezoek aan het SieboldHuis. Het project wordt afgesloten met de door de leerlingen zelf opgevoerde voorstelling De hofreis. Scholen kunnen echter ook een verkorte versie van het project boeken.

De hofreis verwelkomt het publiek met een (vereenvoudigde) theeceremonie. Vervolgens volgen we de VOC-afgevaardigde Von Siebold op zijn reis naar Edo. In Edo zal hij de Shogun ontmoeten.

Onderweg maakt hij kennis met de alledaagse Japanse wereld van twee eeuwen geleden. Hij ruilt zijn kennis van de westerse geneeskunst voor dieren, planten en gebruiksvoorwerpen. Veel van de oogst van deze bijzondere reis heeft uiteindelijk zijn weg gevonden naar Nederland.

De Jeugdtheaterschool Leiden e.o. geeft theaterlessen aan kinderen en jongeren, gebaseerd op een unieke visie. Bij de lessen staat de leerling centraal en hun eigen inbreng en creativiteit spelen een belangrijke rol. Zo worden er voor voorstellingen geen audities gehouden, maar krijgen de leerlingen de gelegenheid ieder op hun eigen niveau te schitteren.

Neem voor meer informatie contact op met het SieboldHuis.

Contact

Tel: 071-5125539
Algemene informatie: info@sieboldhuis.org