• Nieuws

Nieuws

Bekijk 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' online

Geplaatst op 18 februari 2021

Dollhouse De Bom

Bekijk 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' online. ​In navolging van de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 is het museum gesloten tot en met 2 maart 2021. Hierdoor is de tentoonstelling 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' niet meer in Japanmuseum SieboldHuis te zien, maar de tentoonstelling is nu wel online te bezoeken.

Klik op onderstaande knop 'bekijk online' en loop (digitaal) door de tentoonstelling en bekijk de foto’s, films en persoonlijke verhalen over de gevolgen van de atoombom.

Van 25 september 2020 t/m 14 februari 2021 toonde Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki’. Wat zijn de gevolgen van de atoombom op de mensen en de omgeving? Zijn die effecten na 75 jaar nog te zien? Inwoners uit Nagasaki en Hiroshima vertellen over de impact van de bom op hun omgeving. Door bijzondere bruiklenen van Nagasaki City en the Hiroshima Peace Memorial Museum is het mogelijk om, voor het eerst in Europa, objecten uit de getroffen gebieden te tonen.

De Bom Header Facebook 01 Kopie