Nieuws

Aardbeving in Japan

Geplaatst op 11 maart 2011

Het Oosten van Japan is afgelopen vrijdag 11 maart getroffen door een zware aardbeving van 8.9 op de Schaal van Richter (inmiddels bijgesteld tot 9.0). Deze werd gevolgd door een tsunami van ruim 10 meter hoog. Daardoor zijn inmiddels meerdere nucleaire faciliteiten in de problemen gekomen. Het is een van zwaarste aardbevingen in Japan ooit geweest. Men verwacht nog meer (zware) aardbevingen de komende dagen. - See more at: http://www.sieboldhuis.org/actueel/detail/aardbeving_in_japan#sthash.VCFbiLQ0.dpuf

Aardbeving  Jp 11Mrt2011

Het Oosten van Japan is afgelopen vrijdag 11 maart getroffen door een zware aardbeving van 8.9 op de Schaal van Richter (inmiddels bijgesteld tot 9.0). Deze werd gevolgd door een tsunami van ruim 10 meter hoog. Daardoor zijn inmiddels meerdere nucleaire faciliteiten in de problemen gekomen. Het is een van zwaarste aardbevingen in Japan ooit geweest. Men verwacht nog meer (zware) aardbevingen de komende dagen.

De gevolgen van dit natuurgeweld zijn nog van onbekende grootte. In grote delen van oostelijk Japan ligt het verkeer en alle andere infrastructuur geheel plat. Duizenden mensen zijn overleden en nog meer worden vermist. De Nederlandse Ambassade in Japan heeft contact met bijna alle Nederlanders in het getroffen gebied. Voor verder informatie raden wij aan het NOS-journaal te volgen via http://nos.nl/nieuws/live/journaal24 of NHK World. Ook de websites van The Japan Times en Kyodo News Agency geven veel informatie. Voor grafieken en kaarten vindt u meer informatie op Paleoseismicity.

Onze gedachten gaan uit naar allen die getroffen zijn.

Actie

Op zaterdag 19 maart organiseert het SieboldHuis een actie om steun te betuigen aan alle getroffenen van de ramp in Japan.
Van 13.00 uur tot 17.00 uur wordt iedereen opgeroepen mee te helpen 1000 kraanvogels te vouwen, als teken van solidariteit met Japan en de Japanse gemeenschap in Nederland. Ook zullen er muzikanten optreden en wordt er geld ingezameld voor het Japanse Rode Kruis.
Iedereen die wil aansluiten en nog meer ideeën heeft, kan zich aanmelden bij Heleen Palmen (tel: 071-5125539; e-mail: palmen@sieboldhuis.org)