Toegankelijkheid Japanmuseum SieboldHuis

Toegankelijk van het pand

Japanmuseum SieboldHuis is gevestigd in een historisch Hollands huis aan het Rapenburg. De hoofdingang is te betreden via de bordestrap met drie treden. De achteringang van het museum is met rolstoel, rollator, scootmobiel of kinderwagen te bereiken. Voor de achteringang kunt u parkeren op de Oude Varkenmarkt.
Ga vanaf de Oude Varkenmarkt, ter hoogte van de parkeermeter, de Novapassage in. Steek het pleintje over, aan de rechterkant is de groene achterdeur van Japanmuseum SieboldHuis. U kunt daar aanbellen, dan komt er iemand de deur voor u openen.

In onderstaand filmpje is de looproute te bekijken van de hoofdingang naar de achteringang.

Route achteringang Japanmuseum SieboldHuis

Parkeren

Rechts voor het museum aan het Rapenburg is een aparte invalidenparkeerplaats voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart. Hier kunt u gratis parkeren indien u in het bezit bent van een geldige gehandicaptenparkeerkaart. Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Leiden.

Toegankelijkheid in het pand

In het museum is er een lift aanwezig en is geschikt voor rolstoelen, rollators en compacte scootmobielen. Alle tentoonstellingsruimten en de museumwinkel zijn (zelfstandig) met de lift te bereiken. De 18e -eeuwse voorraadkelder en koffieruimte zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Rolstoel

Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, conform Platform Gehandicapten Leiden. Rolstoelen, elektrische rolstoelen en compacte scootmobiels kunnen het museum, de winkel en tentoonstellingsruimten betreden. De achteringang van het museum is met rolstoel te betreden.
Er is in het museum 1 leenrolstoel aanwezig.

Begeleiders en hulphonden

Een begeleider mag op vertoon van een OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis het museum binnen. Huisdieren zijn in het museum niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Overige voorzieningen/faciliteiten

  • Toilet voor mindervaliden op de begane grond
  • Gratis leen-rolstoel
  • Gratis kluisjes (borg van €2,-)
  • Toiletten op de begane grond en 3e verdieping
  • Een parkeerplaats voor mindervaliden aan het Rapenburg. Deze is niet te reserveren.
  • Gratis audio-tour bij de vaste collectie