Activiteit

Topstukken aan het Rapenburg

25 januari 2016

Rapenburg

De Hortus botanicus, het Rijksmuseum van Oudheden en het SieboldHuis hebben de handen ineen geslagen voor een Topstukkenroute over het Rapenburg. De musea liggen alle drie aan deze fraaie, eeuwenoude Leidse gracht. Met het routeboekje in de hand gaat u op pad om zelf het Rapenburg te ontdekken.

De wandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkels van de drie musea.

Culturele stadswandeling langs het Rapenburg

De culturele stadswandeling ‘Topstukken aan het Rapenburg' is een wandelroute over de bekendste gracht van Leiden. Het routeboekje staat vol met sfeervolle foto's van het Rapenburg. Bovendien geeft het de nodige achtergrondinformatie over de aan de gracht gelegen historische panden, zoals het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en natuurlijk de gracht zelf. Bovendien komen de belangrijkste topstukken van de musea aan bod: een uitgelezen kennismaking met de collecties van het Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus Leiden.

Verkrijgbaar in vier talen

Deze korte doe-het-zelf-wandelroute is bij uitstek geschikt voor toeristen uit binnen- en buitenland die op eigen gelegenheid kennis willen maken met een van de mooiste en belangrijkste historische locaties van Leiden. Het boekje is daarom ook in het Engels, Duits en Japans beschikbaar.
Lengte route: ca. 1 kilometer (excl. museumbezoek)
Prijs routeboekje: €18, incl. combinatieticket voor de drie musea (het boekje is ook los te koop voor €6,95)
Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Duits, Japans
Verkrijgbaar bij: museumwinkels Hortus botanicus Leiden,  Rijksmuseum van Oudheden en Japanmuseum SieboldHuis.