Workshop

Workshop sumi-e, ochtend

Zondag 2 juli 2023, 11.00 - 12.00 uur

2023.07.02 Workshop sumi-e, ochtend

Laat u inspireren door de tentoonstelling “Japanse fabels door de Gebroeders Miedema” en kijk wat u zelf met een paar penseelstreken kunt creëren.

Konijn in sumi-e
Sumi-e is het Japanse woord voor “inkt” (sumi) “schildering” (e). Het betreft een schildertechniek waarbij met inkt op rijstpapier wordt gewerkt.
Schilderen van sumi-e vraagt de nodige concentratie: het rijstpapier laat de inkt makkelijk vloeien en verbetering van de lijn is niet mogelijk. Elke tekening wordt hierdoor een uitdaging en avontuur.

Volgens de Aziatische dierenriem is dit jaar het Jaar van het Konijn. Daarnaast speelt dit dier een rol in diverse fabels en verhalen. In deze workshop gaan we het konijn dus wat extra aandacht geven door het te schilderen in sumi-e.

Van oudsher vormt het weergeven van de natuur het belangrijkste onderwerp in sumi-e waarbij geldt: minder is meer. In deze workshop zullen we aandacht besteden aan het konijn. Een dier dat in diverse fabels voorkomt en dit jaar extra in de belangstelling staat, aangezien 2023 het Jaar van het Konijn is.

Ervaring is niet noodzakelijk en materialen zijn voorhanden.

Caroline Stroeks

Caroline Stroeks

Caroline Stroeks is kunstenaar. Naast haar vrije sumi-e werk schildert zij in opdracht en verzorgt cursussen en workshops in sumi-e.

Datum: Zondag 2 juli 2023, 11.00 – 12.00 uur
Kosten: € 17,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 8 personen