Digitale Leidse Museumnacht

Online Museumnacht Leiden 2021

Zaterdag 5 juni 2021, 20:00 - 22:00 uur

Liggend MNL Campangebeeld

Museumnacht Leiden is dit jaar online te bezoeken! Op 5 juni 2021 zullen de digitale deuren van maar liefst 11 musea en culturele instellingen openen, waaronder uiteraard die van Japanmuseum SieboldHuis.

De Museumnacht Leiden is een jaarlijks evenement waarbij musea interessante, unieke programma's creëren om tijdens de avonduren bij te kunnen wonen. Ook dit jaar wordt de Museumnacht Leiden samen met de Stichting Museumnacht Leiden, bestaande uit studenten van de A.L.S.V. Quintus en de Leidse musea georganiseerd. Samen met de Leidse Burcht biedt deze dertiende editie een online programma voor jong en oud.

De elf deelnemende musea halen alles uit de kast met verschillende workshops, muzikale acts, interactieve lezingen en nog veel meer! Wij organiseren een online workshop Japans inpakken. De avond begint om 20.00 en door de avond heen kan er gewisseld worden tussen meerdere kanalen om zo alles uit het programma te halen.

Datum: 5 juni 2021, 20:00 - 22:00 uur
Kosten:
€ 5,-
Locatie:
Via online platform de Leidse Burcht

Bekijk het volledige aanbod op de website van Museumnacht Leiden.

Workshop Japans inpakken

Het geven van geschenken is een van de belangrijkste rituelen uit het dagelijks leven in Japan. Er wordt dan ook veel zorg besteed aan het inpakken van cadeaus. Met veel aandacht voor detail worden de cadeaus verpakt met meerdere lagen papier, linten en strikken. Lukt het om met inpakpapier en een stukje plakband een cadeautje te verpakken? Florence Stieber leert je de fijne kneepjes van het Japanse inpakken.

Inpakken1
Inpakken2