Japanse moderne porselein expositie

Nobuhiko Tanaka

9 november t/m 9 december 2018

Nobuhiko Tanaka

Time & Style is trots om de werken van de Japanse keramist Nobuhiko Tanaka tentoon te zullen stellen. Er zullen 400 werken van de artiest, variërend van theepotten en koppen tot borden, schalen en vazen te zien zijn.

Elk object in deze expositie is handgemaakt door Tanaka en de ideologie van ‘praktische schoonheid’ komt tot leven in zijn werk, dat niet alleen gemaakt is om naar te kijken maar ook om een plaats in het dagelijks leven van de moderne mens in te nemen. Zijn porselein wordt gekenmerkt door levendige kleuren, die het resultaat zijn van een combinatie van traditionele technieken en experimentatie.

Geïnspireerd door zijn activiteiten op de keramiek club van zijn voormalige universiteit in Tokyo, studeerde Nobuhiko Tanaka keramiek studies op een vakschool, waarnaar hij gewerkt heeft bij een keramiek werkplaats waar artiesten honderden werken per dag produceerden. Deze ervaringen hebben geleid tot de opening van zijn eigen studio in 1994.

Van het mixen van de klei en het glazuur tot het vormen van objecten aan het pottenbakkerswiel, het maken van patronen, glazuur aanbrengen en het oven proces, Tanaka vertrouwd op zijn bekwaamheid om onnavolgbaar werk te creëren. Gemaakt op het pottenbakkerswiel, Tanaka’s porselein is slank, met duidelijke verhoudingen die de natuurlijke vormen belichamen. Wanneer u de werken oppakt, voelt u de aardse textuur van de klei tegen uw hand in zijn lichtheid. De verscheidenheid aan kleuren die zijn werk verfraaien zijn het resultaat van Tanaka’s gevoeligheid en nieuwsgierigheid. Door de warmte van de vlammen in de oven is zijn porselein doordrenkt met het rood en paars van koper, het blauw van kobalt en het groen en bruin van ijzer. De harmonie van kleuren van de verschillende glazuren en patronen, gecreëerd door gebruik te maken van traditionele technieken gecombineerd met duidelijke proporties brengen functionele schoonheid naar het moderne leven.

Zijn exposities in Time & Style Japan worden begerig bezocht door fans vanuit het hele land. Zijn meest recente werk betreft het creëren van servies, exclusief te gebruiken door een beroemd zojuist geopend restaurant in Tokyo. Deze expositie zal zijn eerste worden in Europa. Tanaka zal op 9 en 10 November in Amsterdam zijn. Hij is beschikbaar voor interviews en ontmoetingen tijdens zijn verblijf.

U bent van harte uitgenodigd om de opening receptie bij te wonen op 10 november tussen 16:00 en 18:00. Dit is een perfecte gelegenheid om bekend te worden met deze exceptionele artiest en zijn unieke werk.

Alle tentoongestelde werken zullen te koop zijn gedurende de expositie. Meer informatie over Time & Style is te vinden op onze website http://www.timeandstyle.nl

Datum: 9 November - 9 December 2018
Locatie: TIME & STYLE Amsterdam Marnixstraat 148, 1016 TE Amsterdam, Nederland
Gratis entree

> De artiest Nobuhiko Tanaka zal in Time & Style zijn op 9 en 10 November