Activiteit

Nationale Museumweek 2023

1 t/m 7 april 2023

Museumweek 2023

Van 1 t/m 7 april 2023 is het de Nationale Museumweek. Tijdens deze Museumweek mogen museumkaarthouders hun museumkaart uitlenen aan iemand anders.

Tijdens de Museumweek zie je in Japanmuseum SieboldHuis de tijdelijke tentoonstelling Verborgen betekenissen. Met 123 topstukken van de beroemdste kunstenaars uit de hoogtijdagen van de Japanse prentkunst (1765-1865) geeft deze tentoonstelling een groot overzicht van de klassieke prentkunstthema's: helden, schoonheden, acteurs en shunga (erotische prentkunst). Daarnaast geeft Jim Dwinger een lezing over censuur in de Japanse prentkunst op zondag 2 april.

Activiteit tijdens de Museumweek in Japanmuseum SieboldHuis

Alleen tijdens de Museumweek is het mogelijk om uw Museumkaart uit te lenen aan iemand anders. Voor een week wordt er aan de kassa niet gecontroleerd of u ook daadwerkelijk de pashouder bent. Familie, vrienden en collega's kunnen zo gratis het museum bezoeken.

Spelregels:

  • Van zaterdag 1 t/m 7 vrijdag april geven we de 1,4 miljoen kaarthouders de mogelijkheid om voor 1 keer hun kaart te kunnen delen met een ander
  • Tijdens de Museumweek hoeft niet gecheckt te worden of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • De echte Museumkaart moet worden getoond, geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart 1 bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder (die op een ander moment kan komen), maar ze mogen dus niet samen naar binnen.