Concert

Jupiter

Vrijdag 10 mei 2019, vanaf 19.00 uur

Jupiter

De Japanse metalact Jupiter en Seasons of Ghosts spelen vrijdag 10 mei 2019 in Baroeg, Rotterdam. De deuren gaan vanaf 19.00 uur open.

JUPITER| Visual kei is een Japanse subcultuur waarin de muzikanten zich bijzonder flamboyant en vaak androgyn uitdossen. Een van de grote namen in visual kei is Jupiter, in 2013 gestart als afsplitsing van de band Versailles. Jupiter is tevens een van de betere metalacts van deze beweging, zeker sinds afgelopen zomer zanger Kuze aansloot. Hij was eerder frontman van de Japanse metallers Concerto Moon en zijn felle vocalen geven Jupiters melodische metal een hoger horns-upgehalte. Luister maar naar de recente single Theory Of Evolution of het boosaardige Angel’s Wings. Beiden zijn voorbodes van het album Zeus ~Legends Never Die~ dat in maart verschijnt. Zo bewijst gitarist HIZAKI weer dat een man ook de victorie kraaien kan in een victoriaanse jurk.

SEASONS OF GHOSTS | is het geesteskind van zangeres en songwriter Sophia Aslanides. Nadat ze in 2012 de Japanse trance-metalband Blood Stain Child vaarwel zei, startte ze Season of Ghosts om haar eigen ideeën ruim baan te geven. Het resultaat noemt ze 'cinematic electro-metal' en is even theatraal als orchestraal met een fikse stoot elektronica.Hoewel Sophia uit Venezuela komt, opereert Season of Ghosts momenteel vanuit Londen, waardoor Europa sneller aan hun voeten kan liggen.

De programmering van poppodium Baroeg in Rotterdam richt zich voornamelijk op harde alternatieve muziek, met stijlen als rock, metal, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop