Warenmarkt

Japanmarkt 2019

Zondag 9 juni 2019, 12.00 - 17.00 uur

Jm Header Facebook 03

Zondag 9 juni vindt alweer de twaalfde jaarlijkse Japanmarkt plaats. Ontdek het brede aanbod van Japanse waren, stil de lekkere trek op het Foodcourt en bezoek Japanmuseum SieboldHuis. Bijna het gehele Rapenburg zal weer in het teken staan van de Japanse cultuur.

Maak van 12.00 tot 17.00 uur kennis met alle facetten van de veelzijdige Japanse cultuur. Bekijk prenten, bonsaiboompjes, ikebana en de prachtigste kimono’s. Of raak geïnspireerd door de moderne Japanse cultuur met manga, anime en Cosplay. Beleef Japan in Leiden!

In 2000 bezocht de Keizer van Japan samen met zijn vrouw tijdens een staatsbezoek aan Nederland het SieboldHuis. Ter herinnering aan dit bezoek en zijn wandeltocht over het Rapenburg met koningin Beatrix organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt.

Japanmarkt

Japanmuseum SieboldHuis | Japanmarkt 2019
Zondag 9 juni | 12:00 – 17:00 | Rapenburg en Groenhazengracht, Leiden

Toegang tot de markt is gratis, met uitzondering van musea. Hier gelden de vaste entreeprijzen. (de demonstraties in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn gratis)

Sfeerimpressie Japanmarkt 2017

Programma Japanmarkt 2019

Opening Japanmarkt

In aanwezigheid van de plaatsvervangende ambassadeur van de ambassade van Japan in Nederland Yoshiko Kijima en de Wethouder Cultuur van gemeente Leiden Yvonne van Delft wordt om 12.00 uur de Japanmarkt 2019 groots geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis. De opening zal worden aangekondigd met oorverdovende Taiko-drums.

Markt & Foodcourt

Op het Rapenburg zal een uiteenlopend aanbod van Japanse (culturele) waren te zien zijn. Het Foodcourt is weer te vinden op de aangrenzende Groenhazengracht. Hier is ook zitgelegenheid en een toiletgroep. Proef op het Foodcourt heerlijke sushi of ga voor iets nieuws en probeer takoyaki of gyoza! Om de dorst te lessen zijn er verschillende Japanse frisdranken te verkrijgen of authentieke sake.

Rondvaart door Leiden

Stap dan aan boord bij Stichting De Leidse Rederij, tijdens de Japanmarkt en maak een rondvaart door Leiden.
Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kun je voor €7,- meevaren door de prachtige binnenstad van Leiden. De rondvaarten vertrekken aan het einde van de marktroute, tegenover Rijksmuseum van Oudheden. Je kunt contant betalen bij de schipper.

Japanmuseum SieboldHuis

Breng tijdens de markt ook zeker een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. In het SieboldHuis is de tentoonstelling ‘Japans naakt’ te zien. Deze tentoonstelling legt door ruim honderdtwintig naaktfoto’s de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie bloot. Door deze tentoonstellingen zullen speedrondleidingen worden gegeven. Bekijk ook zeker de vaste tentoonstelling en ga terug in de tijd, naar het Japan van bijna tweehonderd jaar geleden.

In het museum zijn er meerdere kamishibai-voorstellingen. Kamishibai is een Japanse vorm van verteltheater, waarbij het verhaal met platen geïllustreerd wordt. Deze verteltheater zijn leuk voor jong en oud! Voor bezoek aan het museum gelden de reguliere entreeprijzen. De activiteiten in Japanmuseum SieboldHuis zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Programma Japanmuseum SieboldHuis

Tijd Activiteit
13.30 uur Rondleiding bij tentoonstelling 'Japans naakt'
14.00 uur Verteltheater Kamishibai
14.30 uur Rondleiding bij tentoonstelling 'Japans naakt'
15.00 uur Verteltheater Kamishibai
15.30 uur Rondleiding bij tentoonstelling 'Japans naakt'
16.00 uur Verteltheater Kamishibai

Vechtsportdemonstraties Rijksmuseum van Oudheden

Meerdere regionale verenigingen tonen hun krachten tijdens verschillende Japanse vechtsportdemonstraties. Toegang voor de demonstraties in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden is gratis. Voor een bezoek aan de tentoonstellingen in het museum worden de reguliere entreeprijzen gehanteerd.

Budo demonstraties

Tijd Vereniging Budo
12.00 uur Opening
12.15 uur Aad van Polanen Jujitsu
12.30 uur Fumetsu Kendo
12.45 uur Kendokai Den Haag Iaido
13.00 uur Kendokai Den Haag Jodo
13.15 uur NNR Naginata
13.30 uur Budokai Leiden Karate
13.45 uur Koryukan Koryu Uchinadi
14.00 uur Fudoshin Ryu Aikijujutsu
14.15 uur Aikidoschool Leiden Aikido
14.30 uur Aad van Polanen Jujitsu
14.45 uur Fumetsu Kendo
15.00 uur Kendokai Den Haag Iaido
15.15 uur Kendokai Den Haag Jodo
15.30 uur NNR Naginata
15.45 uur Budokai Leiden Karate
16.00 uur Koryukan Koryu Uchinadi
16.15 uur Fudoshin Ryu Aikijujutsu
16.30 uur Aikidoschool Leiden Aikido

Yosakoi en Taiko drum

Op de Groenhazengracht zijn wervelende optredens van de festivaldansgroep Raiden Yosakoi en Pure Percussion op de Japanse taiko-drums. Een ideale plek om onder het genot van een hapje & drankje van het Foodcourt even bij te komen!

Yosakoi en Taiko

Tijd Activiteit
13.00 uur Yosakoi
13.30 uur Taiko
14.00 uur Yosakoi
14.30 uur Taiko
15.00 uur Yosakoi
15.30 uur Taiko
Logos Japanmarkt 2019

Partners Japanmarkt 2019

Komt u met de auto naar de Japanmarkt? U kunt ook parkeren in de diepste garage van Europa: 22 meter onder de grond én voldoende en ruime parkeerplekken. Bovendien ligt Parkeergarage Lammermarkt op loopafstand van alle Leidse musea in de binnenstad.

Label Parkeergarage Lammermarkt V3 Zwart Rgb