Workshop

Hinamatsuri origami

zondag 3 maart 2024

Hinamatsuri origami Workshop 1

In Japan wordt ieder jaar op 3 maart Hinamatsuri gevierd. Een belangrijke feestdag waarop meisjes in het zonnetje worden gezet. Vier Hinamatsuri dit jaar bij Japanmuseum SieboldHuis! Schrijf u snel in voor onze workshop om meer te leren over deze bijzondere feestdag. U gaat aan het einde van de workshop naar huis met prachtige Japanse poppen die u zelf van origamipapier hebt gemaakt.

Hinamatsuri, ook bekend als het Japanse Poppenfestival, is de dag waarop ouders voor het geluk en de goede gezondheid van hun dochters bidden. Japanse families versieren hun huis met een imposante uitstalling van prachtige poppen, die soms al generaties oud zijn. Deze poppen zijn gekleed in gewaden uit de Heian-periode (794-1185) en stellen een keizer, keizerin en hofhouding voor.

Tijdens de workshop gaat u zelf aan de slag met origami-technieken om deze prachtige poppen te maken van origamipapier. Leuk om zelf thuis uit te stallen! Origami is de traditionele Japanse vouwkunst waarbij papier, zonder te knippen of te plakken, tot een waar kunstwerk wordt gemaakt.

Datum: Zondag 3 maart 2023, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€ 19,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Docent:
Florence Stieber
Maximumcapaciteit: 10 personen

Profielfoto Florence

Florence Stieber

Florence Stieber is Japanoloog en museumdeskundige met een grote interesse in Japanse tradities en creatieve ambachten. Deze belangstelling deelt zij in haar workshops, waar ze deelnemers kennis laat maken met verschillende aspecten van de Japanse cultuur, feestdagen en traditionele handwerken.