• Activiteiten

Presentatie

Een introductie tot traditionele Japanse kintsugi

Zaterdag 17 september 2022, 14:00 - 14:45 uur

Lezing Yoko Silk 50 x 22 222 cm

Deze presentatie geeft inzicht in de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met lak, waar over goud of zilver gesprenkeld wordt.

Kintsugi (金継ぎ) betekent letterlijk “gouden verbinding” en is een Japanse kunst die gebroken keramieken voorwerpen een nieuw leven inblaast door het uitvoeren van reparaties met lak.

Op zaterdag 17 september zal Yoko Silk van Yoko Silk Keramiek Workshop te Leiden, een presentatie geven over Kintsugi in Japanmuseum SieboldHuis. Met voorbeelden uit haar eigen workshop en collectie zal zij een vakkundige blik werpen op het gehele Kintsugi proces: van gebroken voorwerp tot hernieuwde creatie en alle stappen die daarbij komen kijken.

Deze presentatie is een prachtige manier om u alvast te oriënteren en voor te bereiden op onze komende tentoonstelling: Wabi-sabi.

Datum: Zaterdag 17 september 2022, 14:00 - 14:45 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Door: Yoko Silk

Let op: de presentatie is in het Engels.

Lcos22 logo RGB

Deze lezing is een samenwerking tussen de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en Japanmuseum SieboldHuis, en wordt georganiseerd in het kader van European City of Science 2022.