Workshop

Dag van de haiku

Maandag 21 maart 2022, 15.30 uur

Basho Muurgedicht

Doe mee met de creatieve workshop Haiku schrijven, samen met opa of oma!

Leiden organiseert als eerste Europese stad een wetenschapsfestival van 365 dagen. Iedere dag een ander onderwerp vol kennis, kunst en kunde. Maandag 21 maart is de dag van de Haiku en organiseren de cultuurcoaches in samenwerking met Leiden 2022, de Leidse Haiku kring en Japanmuseum SieboldHuis, de workshop ‘Haiku Schrijven’ voor kinderen tussen de 10 - 12 jaar samen met opa of oma.

Maar wat is nou een Haiku? Een Haiku is een Japanse dichtvorm. Het is een kort, niet-rijmend gedicht, bestaand uit 3 regels en (meestal) 17 lettergrepen. De klassieke Haiku gaat vaak over de natuur, maar de haiku kan eigenlijk over van alles gaan. Grote levensvragen of kleine onderwerpen, het mag allemaal.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook Haiku leren schrijven? Kom dan naar de workshop!

De workshop wordt gegeven op 2 locaties:


Leiden Zuidwest | Huis van de Buurt Vogelvlucht
Maandag 21 maart 2022, 15.30 uur

Leiden Noord | Huis van de Buurt Het Gebouw
Maandag 21 maart 2022, 15.30 uur

De workshop begint om 15.30 uur en duurt tot 16.45 uur. Deelname is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Zorg wel dat je er op tijd bent, de activiteit heeft een begin en een eind.

Lcos22 logo RGB

Deze workshop is een samenwerking tussen Cultuurcoach Leiden, de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en Japanmuseum SieboldHuis, en wordt georganiseerd in het kader van European City of Science 2022.

Basho Muurgedicht