Tentoonstelling

Hello Kitty - Hello Holland

10 september 2011 t/m 30 november 2011

Hk Pers Hat

Japanmuseum SieboldHuis presenteert van 10 september tot en met 30 november 2011 een familietentoonstelling over het schattige poesje met rode strik. Het is voor het eerst dat een museum in Nederland een overzichtstentoonstelling aan Hello Kitty wijdt. ‘Hello Kitty - Hello Holland’ is een ‘must’ voor Hello Kitty fans. Talloze Hello Kitty-artikelen zijn te zien. Van vintage ontwerpen uit de jaren zeventig en tachtig tot de recentste ‘Holland Kitty’, een limited edition die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt.

Verzamelaars

Hello Kitty spreekt wereldwijd tot de verbeelding. Van Japan en de Verenigde Staten tot aan Nederland heeft het witte poesje een enorme aantrekkingskracht op haar fans. Jonge kinderen, tienermeisjes en hun moeders, maar ook kunstenaars en modeontwerpers zijn dol op haar. Het SieboldHuis vertelt in de tentoonstelling over haar succes en waarom we zo van haar houden. Verschillende Nederlandse verzamelaars komen aan het woord en laten hun lievelingsproducten van Hello Kitty zien. Tijdens de verjaardag van Hello Kitty die het SieboldHuis uitgebreid viert op zondag 23 oktober wordt de grootste Hello Kitty-verzamelaar van Nederland uitgeroepen.

Hello Kitty's imperium

Het SieboldHuis neemt bezoekers mee in de wereld van Hello Kitty. Haar vriendjes en familie komen aan bod, haar lievelingseten en woonplaats. In de tentoonstelling is Hello Kitty te volgen vanaf haar geboorte in 1974. Te zien is hoe haar ontwerp door de jaren heen is veranderd en haar imperium is gegroeid. Waar ze in de jaren zeventig vooral op schrijfwaren verscheen, is zij nu afgebeeld op allerhande producten: van speelgoed tot keukengerei en modeaccessoires. In Japan heeft zij haar eigen pretpark. En ook online heeft zij haar eigen wereld. Hello Kitty is uitgegroeid tot een eigen lifestyle. Haar invloed op mode en kunst wordt in de tentoonstelling zichtbaar gemaakt.

Familietentoonstelling

Kinderen komen in ‘Hello Kitty - Hello Holland’ ruimschoots aan hun trekken. Zij kunnen ondermeer met Hello Kitty op de foto, hun eigen Hello Kitty kunstwerk maken, een Hello Kitty origamifiguur vouwen, spelletjes spelen en fanmail aan Hello Kitty sturen. Een speciale speurtocht is ontwikkeld waarin Hello Kitty je meeneemt naar Japan. Tijdens de herfstvakantie vinden extra activiteiten plaats.

Ben jij de grootste Hello Kitty-verzamelaar van Nederland?

Voor de tentoonstelling is het SieboldHuis op zoek gegaan naar de grootste Hello Kitty-verzamelaar en fan van Nederland. Vier unieke Nederlandse verzamelaars zijn uitgelicht in de tentoonstelling. Op zondag 23 oktober wordt de grootste Hello Kitty-verzamelaar van Nederland uitgeroepen. Wees erbij!

Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen onder leiding van Museumlab.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door 

  • de Mondriaan Stichting
  • Japan Foundation
  • Sanrio Co.
  • Ltd.
  • Sanrio GmbH
  • All Nippon Airways (ANA)
  • Panasonic