Japanmarkt

Jm Banner

De eerstvolgende editie van de Japanmarkt zal plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 19 mei 2024.

Sfeerimpressie Japanmarkt 2023

In 2000 bezocht de Keizer van Japan samen met zijn vrouw tijdens een staatsbezoek aan Nederland het SieboldHuis. Ter herinnering aan dit bezoek en zijn wandeltocht over het Rapenburg met koningin Beatrix organiseert Japanmuseum SieboldHuis jaarlijks de Japanmarkt.

Tijdens de markt maken de bezoekers kennis met alle facetten van de veelzijdige Japanse cultuur. Bekijk prenten, bonsaiboompjes, ikebana en de prachtigste kimono’s. Of raak geïnspireerd door de moderne Japanse cultuur met manga, anime en Cosplay. Beleef Japan in Leiden!

Voor kraamhouders:

Als u wilt deelnemen aan de Japanmarkt kunt u een e-mail sturen aan japanmarkt@sieboldhuis.org. De coördinator van de Japanmarkt, start vanaf januari 2024 met de organisatie van de markt. Vanaf dat moment zullen de e-mails weer in behandeling genomen worden. In februari krijgen alle geïnteresseerden een uitnodiging om zich in te schrijven voor de Japanmarkt in 2024. Vervolgens maken we bekend wie mag deelnemen aan de markt. Aangezien er elk jaar weer meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, en we een zekere diversiteit willen waarborgen, zal er niet voor elke aanmelding plek zijn.

Let op: Op de Japanmarkt worden alleen Japanse waren verkocht.

Aftermovie Japanmarkt 2019