• Nieuws

Nieuws

Recensie NRC 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'.

Geplaatst op 03 januari 2019

Kachoga Header Facebook 5Sterren Xl

Op 2 januari verscheen in het Cultuurkatern van NRC de recensie van 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'. De tentoonstelling werd als buitengewoon ervaren en werd beoordeeld met 5 sterren.

Voor het eerst is er in Nederland een tentoonstelling over kachō-ga, een van de belangrijkste genres in de Japanse prent- en schilderkunst met bijzondere bruiklenen en topstukken uit binnen- en buitenland.

"De prenten zijn onderdeel van van de tentoonstelling Kachō-ga, Japans voor 'plaatjes van vogels en bloemen'. En plaatjes van vogels en bloemen zijn er inderdaad volop, maar er is nog veel meer moois en interessants te ontdekken op deze expositie van Japanse prenten, hangrollen, kamerschermen, boeken en ander beeldmateriaal, allemaal vervaardigd vanaf het eind van de 18de eeuw. Allemaal hebben ze de natuur als onderwerp, maar niet de wilde natuur: de Japanse kunstenaars creëerden een uiterst gestileerde, gecontroleerde werkelijkheid."

Lees hier de hele recensie over sierlijke Japanse vogels en bloemen in SieboldHuis.
Lees hier meer over de tentoonstelling 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur' die nog t/m 3 maart in Japanmuseum SieboldHuis te zien is.

Nh 2019 01 02 18 Crop