• Nieuws

Nieuws

Bekijk 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten' online

Geplaatst op 09 september 2021

Gekko dollhouse

Bekijk 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten' online. Van 5 juni tot en met 5 september 2021 toonde Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'. De tentoonstelling is inmiddels niet meer in het museum te zien, maar nog wel online te bezoeken.

Klik op onderstaande knop 'bekijk online' en loop (digitaal) door de tentoonstelling en bekijk de rolschilderingen, prenten en albums van Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten.

Japanmuseum SieboldHuis heeft een primeur met ‘Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten’. Het is voor het eerst buiten Japan dat de veelzijdige kunstenaar Ogata Gekkō (1859-1920) zijn verdiende podium krijgt. In tegenstelling tot de traditionele prentkunst ligt Gekkō’s stijl dichtbij de schilderkunst, mede door zijn zeer subtiele kleurovergangen. Hij heeft een uitzonderlijke technische vaardigheid en een omvangrijk oeuvre.

Werken van zijn beroemde tijdgenoten zoals Tsukioka Yoshitoshi (1839-1892), Kobayashi Kiyochika (1847-1915) en Toyohara Kunichika (1835-1900) illustreren de verschillen, maar ook de overeenkomsten met het werk van Gekkō.

GEKKO header Facebook 02