Workshop

Washi Decoupage

Zaterdag 18 november, 14.00 - 15.30 uur

Schermafbeelding 2017 09 26 Om 16 21 56

Tijdens de workshop Washi Decoupage bekleden we een doosje met Japans washi-papier.

Japans lakwerk bestaat uit vele lagen langzaam drogende lak die de prachtig beschilderde ondergrond beschermen tegen het gebruik. Tijdens de workshop Washi Decoupage bekleden we een doosje met Japans papier - washi.

Washi wordt gemaakt van pulp van de kozo, de papiermoerbei. Ten onrechte wordt washi vaak “rijstpapier” genoemd, maar de naam betekent niets minder dan “Japans papier”. Washi heeft een mooie structuur en prachtige, heldere kleuren die uitkomen in traditionele patronen met bloemen, golven, wolken en vogels.

Tot de komst van de katoenindustrie werd er uitsluitend washi gebruikt om op te schrijven, schilderen, en zelfs lampen mee te bekleden. Tegenwoordig zijn er nog vier Japanse bedrijven die washi produceren op de traditionele manier, handgeschept en in de zon gedroogd. Washi blijft een inspirerend materiaal voor handwerkers, en het wordt gebruikt in verschillende technieken van origami tot decoupage.

Tijdens de workshop bekleden we een houten doosje met washi, waarbij we speciaal aandacht besteden aan het papier dat we gebruiken. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een prachtig doosje voor je sieraden, souvenirtjes of andere schatten.

Img 20170926 131526
Img 20170926 131759

Datum: 18 november, 14.00 – 15.30 uur
Kosten: €10,- excl. museumentree. Inclusief materiaalkosten
Maximumcapaciteit:
10 personen
Reserveren:
Via onderstaand formulier

Mardie Feikens

Mardie Feikens

Mardie Feikens is gek op Japan, handwerken en alles waar deze twee dingen elkaar overlappen. Met haar bedrijf "Hanabachi" verzorgt ze Japan gerelateerde creatieve workshops. Waaronder origami, kumihimo, Japans inpakken, kokeshi schilderen en katazome.