Webinar

Japans Kasuri project

23 November 2021

Kasuri project 2021

De bijeenkomst van 2 september is verplaatst naar 23 november 2021.

Het Centrum voor Cultuur en Ontwikkeling - Nederland (CCD-NL) presenteert de driedelige webinarserie: Yesterday, Today, & Tomorrow’s Kasuri. Deze serie brengt de geschiedenis, de culturele impact en de duurzame toekomst van de weeftraditie tot leven.

Op 23 november is de laatste webinar van de reeks; 'Sharing Kasuri's Tomorrow'. Dit online evenement heeft tot doel een gesprek te voeren over de toekomst van Kasuri, het duurzame behoud ervan via de relatie tussen Japan en Nederland.

Kasuri is een traditioneel Japanse stof, die gemaakt is volgens de kenmerkende ikat-techniek, die ook wordt gebruikt in India, Indonesië en andere delen van de wereld. Center for Culture and Development The Netherlands (CCD-NL) heeft met dit project als doel om kennis te verstrekken aan het grote publiek en dit erfgoed nieuw leven inblazen voor de toekomstige generatie. Zodat ook in de toekomst de culturele en creatieve industrie geïnspireerd raakt door het gedeelde erfgoed en geschiedenis. Kijk voor meer informatie op de website van CCD-NL.