Warenmarkt

Japanmarkt 2023

Zondag 28 mei 2023, 12.00 - 17.00 uur

JM23 header Facebook HR

Sfeerimpressie Japanmarkt 2023

Zondag 28 mei vindt van 12.00 – 17.00 uur weer de jaarlijkse Japanmarkt plaats, georganiseerd door Japanmuseum SieboldHuis ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg in 2000. Dit jaar vieren we een speciale editie van de jaarlijkse Japanmarkt, want het is precies 200 jaar geleden dat onze Siebold aankwam in Japan. Op zondag 28 mei staat het Rapenburg bol van de Japanse cultuur. Maak kennis met alle facetten van Japan, van prenten en kimono's, tot ikebana en yosakoi. Beleef Japan in Leiden!

Maak van 12.00 tot 17.00 uur kennis met alle facetten van de veelzijdige Japanse cultuur. Bekijk prenten, bonsaiboompjes, ikebana en de prachtigste kimono’s. Of raak geïnspireerd door de moderne Japanse cultuur met manga, anime en Cosplay. Deze editie is er geen foodcourt aanwezig op de markt. In verband met aangescherpte regelgeving is het organisatorisch niet meer mogelijk voor Japanmuseum SieboldHuis. In het centrum van Leiden zijn er veel restaurants en cafés waar u kunt neerstrijken voor een lunch of een drankje.

In 2000 bezocht de Keizer van Japan samen met zijn vrouw tijdens een staatsbezoek aan Nederland het SieboldHuis. Ter herinnering aan dit bezoek en zijn wandeltocht over het Rapenburg met koningin Beatrix organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt.

Japanmarkt

Japanmuseum SieboldHuis | Japanmarkt 2023
Zondag 28 mei | 12:00 – 17:00 | Rapenburg, Leiden

Toegang tot de markt is gratis, met uitzondering van musea. Hier gelden de vaste entreeprijzen. (de demonstraties in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn gratis)

Reportage Sleutelstad Japanmarkt 2023

Programma Japanmarkt 2023

Opening Japanmarkt

In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan in Nederland Hiroshi Minami en burgemeester van Leiden Henri Lenferink wordt om 12.00 uur de Japanmarkt feestelijk geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis. De opening zal worden aangekondigd met oorverdovende Taiko-drums.

Japanmuseum SieboldHuis

Breng tijdens de markt ook zeker een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. In het SieboldHuis is de tentoonstelling ‘Japanse fabels door de Gebroeders Miedema’ te zien. Speciaal voor Japanmuseum SieboldHuis zijn kunstenaars de Gebroeders Miedema in de wereld van de Japanse verhalen gedoken. Zij brengen twintig bekende en minder bekende Japanse verhalen op geheel eigen wijze in beeld, waarbij dieren en demonen centraal staan. Bekijk ook zeker de vaste tentoonstelling en ga terug in de tijd, naar het Japan van bijna tweehonderd jaar geleden. Ook zijn er werken van het project Siebold's Dreams van kunstenaarsduo Marta Volkova en Slava Shevelenko te zien in het museum.

In het museum zijn er meerdere Yosakoi optredens. Deze wervelende dansoptredens zijn leuk voor jong en oud! Voor bezoek aan het museum gelden de reguliere entreeprijzen. De activiteiten in Japanmuseum SieboldHuis zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Boogschieten in Hortus botanicus en vechtsportdemonstraties in Rijksmuseum van Oudheden

Van 12.00 - 17.00 zijn er Kyudo-demonstraties (Japans boogschieten)op het Notenveld in de Hortus botanicus. Meerdere regionale verenigingen tonen hun krachten tijdens verschillende Japanse vechtsportdemonstraties. Toegang voor de demonstraties in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden is gratis.

Voor een bezoek aan de tentoonstellingen in het museum en de botanische tuin worden de reguliere entreeprijzen gehanteerd.

Budo demonstraties

Tijd Vereniging Budo
12.00 uur Yukikan Kenjutsu
12.20 uur USC Leiden Jujitsu
12.40 uur NKR - Fumetsu Kendo
13.00 uur Kendokai Den Haag Iaido
13.20 uur Kendokai Den Haag Jodo
13.40 uur NNR Naginata
14.00 uur Aikidoschool Leiden Aikido
14.20 uur Budokai Leiden Karate
14.40 uur Yukikan Kenjutsu
15.00 uur USC Leiden Jujitsu
15.15 uur NKR - Fumetsu Kendo
15.30 uur Kendokai Den Haag Iaido
15.45 uur Kendokai Den Haag Jodo
16.00 uur NNR Naginata
16.15 uur Aikidoschool Leiden Aikido
16.30 uur Budokai Leiden Karate
16.45 uur Einde

Komt u met de auto naar de Japanmarkt? U kunt ook parkeren in de diepste garage van Europa: 22 meter onder de grond én voldoende en ruime parkeerplekken. Bovendien ligt Parkeergarage Lammermarkt op loopafstand van alle Leidse musea in de binnenstad.

Label Parkeergarage Lammermarkt V3 Zwart Rgb

Sfeerimpressie Japanmarkt 2019

Sfeerimpressie Japanmarkt 2017

2023.05.28 Logos Japanmarkt