Lezing

Iaido en lessen van een samoerai

Zondag 19 maart 2023, 14:00 - 15:00 uur

Lezing Bjorn Aris 19 maart

Foto: Mark Horn

De traditionele Japanse samoerai zwaardvechtkunst iaido werd vroeger beoefend om te overleven. Vandaag de dag om te leren leven.

In een 45 min durende interactieve lezing inclusief demonstratie zal Bjørn Aris een aantal lessen uit de zwaardvechtkunst delen die zorgen voor een leven met minder stress, een bredere horizon en een dieper bewustzijn. Met als gevolg een exponentiële stijging van kwaliteit van leven.

In de lezing wordt tevens ingegaan hoe middels het beoefenen van de zwaardkunst je werkt aan heling van dat wat ooit binnen in jou gebroken is; Human Kintsugi. Na afloop is er ruimte voor vragen.

Datum: Zondag 19 maart 2023, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€ 10,- (excl. museumentree)
Door:
Bjørn Aris

Unknown 1

Bjørn Aris

Bjørn Aris is iaido sensei en beoefent een kleine veertig jaar Japanse gevechtskunst en zen. Naast zijn dagelijkse training geeft hij lezingen en workshops om de parels die hij ontdekt in de gevechtskunst gecombineerd met westers wetenschappelijk onderzoek beschikbaar te maken voor een groter publiek.

Zijn boeken The Cutting Edge. The Martial Art of Business en Lessen van een samoerai. De ultieme gids voor een zinvol bestaan zijn beiden internationaal gepubliceerd en bestsellers.

SieboldHuis 200 JAAR

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het Sieboldjaar | 200 jaar Siebold in Japan.