Lezing

Een introductie in kimono

Zondag 24 april 2022, 14.00 - 15.00 uur

Lezing kimono

In deze lezing staat het meest herkenbare en iconische Japanse kledingstuk centraal; de kimono! Kom meer te weten over de verschillende soorten, patronen en decoratietechnieken.

Jaren terug reisden we voor het eerst door Japan en werden we verliefd op kimono, het nauwkeurige handwerk en de materialen die erin verwerkt zijn. Deze interesse werd de basis voor onze webshop waarin we persoonlijk de perfecte stukken selecteren, ze fotograferen, uitgebreid beschrijven en in de winkel zetten. Door deze inmiddels jarenlange ervaring rondom kimono hebben we veel kennis verzameld, die we bij deze lezing in makkelijke taal willen delen met het geïnteresseerde publiek.

De kimono is hèt meest herkenbare en iconische Japanse kledingstuk. Tijdens deze lezing zullen we vertellen welke soorten kimono er zijn, hoe je die van elkaar kan onderscheiden en voor welke specifieke gelegenheden of personen die zijn. Daarnaast vertellen we over de verschillende decoratietechnieken en zullen we de betekenis van een selectie patronen en afbeeldingen toelichten.

Datum: Zondag 24 april 2022, 14:00 - 15:00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Door: Joosje Smit, Maan Limburg en Yves Smit
Locatie:
Japanmuseum SieboldHuis

Lcos22 logo RGB

Deze lezing is een samenwerking tussen de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en Japanmuseum SieboldHuis en wordt georganiseerd in het kader van European City of Science 2022.