Activiteit

10e Japanmarkt

Zondag 4 juni, 12.00 - 17.00 uur

Japanmarkt

Laat u meevoeren door de diversiteit van de Japanse kunst en cultuur en maak kennis met alle facetten die deze te bieden heeft. Japanmuseum SieboldHuis organiseert op zondag 4 juni tussen 12.00 en 17.00 uur alweer de tiende editie van de Japanmarkt. Deze markt wordt traditiegetrouw gevierd om het bezoek van de Keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg in 2000 te herdenken.

Omdat het dit jaar de tiende editie is wordt de Japanmarkt grootser dan ooit! Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Loop langs prachtige prenten, kimono's en bonsai-boompjes of de vele andere typisch Japanse producten. Dit jaar is er een foodcourt ingericht waar je de welbekende sushi en sake of nieuwe gerechten zoals Takoyaki en Okonomiyaki kunt proeven. Ook kun je deelnemen aan de Cosplay Contest! Voor de jongste bezoekers van de Japanmarkt zijn er verschillende activiteiten, zoals schminken bij de Sieboldkraam.

Japanmuseum SieboldHuis | Japanmarkt 2017
Zondag 4 juni | 12:00 – 17:00 | Rapenburg, Leiden

Voorkom lange wachtrijen bij het museum. Koop alvast uw toegangsbewijs hier

Toegang tot de markt is gratis, met uitzondering van musea. Hier gelden de vaste entreeprijzen van het museum.

Beleef de Japanse cultuur op z’n leukst!

Feestelijke opening Japanmarkt

In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan Hiroshi Inomata en de burgemeester van Leiden Henri Lenferink wordt om 12.00 uur de tiende Japanmarkt 2017 feestelijk geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis. Met de indrukwekkende klanken van de Japanse Taiko-drums zal Pure Percussion de opening muzikaal omlijsten. 

Impressie Japanmarkt 2016

In Japanmuseum SieboldHuis

Bekijk de vaste collectie of grijp de laatste kans om de tijdelijke tentoonstelling De dingen die voorbij gaan. Fotografisch werk van Casper Faassen’ te bekijken! Kunstenaar Casper Faassen is zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Ema, tastbare gebeden’ over Japanse gebedsbordjes is te bezichtigen.

Daarnaast is er drie keer een performance van de Japanse Zenmeester Souken Danjo van de Saiko Ji Zen Temple bij Hiroshima. In 'A Conversation with Our Ancestors' smelten klassieke en moderne Japanse dans- en muziekelementen samen tot een boeiend geheel. U maakt kennis met Butoh- en Noh-dansvormen en met traditionele Japanse akoestische instrumenten met meerdere dansers en musici. Voorstellingen zijn om 13.00, 14.00 en 15.00 uur in de Panoramakamer.

Japanse vechtsportdemonstraties & Festivaldans Yosakoi

In de Tempelzaal van Rijksmuseum van Oudheden, schuin tegenover Japanmuseum SieboldHuis, kunt u vechtsportdemonstraties en wervelende optredens van Raiden Yosakoi bijwonen. Deze Japanse festivaldans brengt u helemaal in de sfeer. Daarnaast tonen verschillende sportverenigingen hun krachten. Het programma zal gedurende de hele markt doorlopen

Cosplay Contest

Voor de fans van de moderne Japanse popcultuur is er ook genoeg te zien en te doen. Bekijk kramen met manga en anime merchandise of bewonder de verschillende cosplayers die rondlopen op de Japanmarkt. Ben je zelf een cosplayer? Schrijf je in voor de wedstrijd bij de Sieboldkraam! Om 16.00 uur maakt de jury de meest verrassende cosplayer bekend. Naast de eer win je ook een typische Japanse prijs, mede mogelijk gemaakt door Jika-tabi.nl, webshop in Japanse Tabi sokken en schoenen.

Rondvaart

Bekijk de Japanmarkt vanaf de andere kant en vaar mee met de Leidse Rederij! Tussen 13.00 uur en 16.00 uur vertrekken elk halfuur de rondvaarten vanaf het Rijksmuseum van Oudheden. Tijdens deze tocht zal naast de Japanmarkt de boot ook langs de Hortus Botanicus varen, een andere belangrijke plek voor Siebold. De rondvaart kost €5,- en is voor vertrek contant te betalen aan de schipper.

In samenwerking met

Djoser Logo
Logo Michel Zwart Oranje
Lay Signature
Astellas Logo 4 C Tag
Logo2015 Payoff Nl Zw