Voorstelling

Von Siebold op zoek naar het Echte Oosten

11 t/m 19 november 2017

Zingen Hard Siebold Voorstelling

In een kleurrijke muzikale voorstelling komt het rijke en tragische leven van Philipp Franz von Siebold tot leven. Het Leidse kamerkoor Het Zingend Hart onder leiding van Guido van Swieten brengt een verrassende verzameling oosterse muziek.

Als altijd toont Het Zingend Hart een groot gevoel voor koorklank en muziek in combinatie met boeiende verhalen. Koorzang en theater gaan hand in hand. Dit keer in een spannende voorstelling vol ontdekkingen en beeldvormingen, gebaseerd op het leven van Siebold.

Het Leidse kamerkoor zingt prachtige Japanse, Indonesische en Chinese liederen van oosterse en westerse componisten. Van Japanse Haiku’s en Waka’s door Ron Holtslag en Vic Nees, tot Indonesische muziek van Badings en Javaanse kecakmuziek door de Leidse componist Warner van Es. Een caleidoscoop aan wijsjes uit het Oosten, authentieke clichés, misvattingen, humoristische beeldvormingen, oriëntalismen en ontroerende prachtmuziek.

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier

Speeldata:
Zaterdag 11 november om 20.00 uur
Zondag 12 november om 15.00 uur
Zaterdag 18 november om 20.00 uur
Zondag 19 november om 15.00 uur

Kaarten: €15,-
Reserveren: info@hetzingendhart.nl
Locatie: P.J. Veth gebouw, bereikbaar via de nieuwe hoofdentree aan de kant van de Hortus botanicus in Leiden (Rapenburg 73).