Film

Missing Pictures met Naomi Kawase

16 en 17 december 2022

Missing Pictures

Voor de vijfdelige VR-serie Missing Pictures van EYE zijn regisseurs gevraagd naar een film die ze altijd hadden willen maken maar die nooit voltooid is. Nu vertellen ze alsnog, in een virtual reality-wereld, waarom deze film destijds zo belangrijk voor hen was. En waarom deze nooit is gemaakt. Op 16 en 17 december is de Japanse regisseur Naomi Kawase aanwezig om over haar missing picture te vertellen.

Naomi Kawasa wordt gezien als de meest gevierde vrouwelijke filmmaker uit Japan. Zij brengt tijdens Missing Pictures een project tot leven dat ze voor ogen had na haar film Sweet Bean uit 2015. Oh Debu vertelt het verhaal van Aya, een overromantische 27-jarige vrouw. Met dit verhaal wilde Kawase zichzelf uitdagen om nu eens een komedie te maken, ver van haar naturalistische, poëtische eerdere werk.

Naomi Kawase is 16 december in Eye voor een publieksgesprek met de VR-regisseur Clément Deneux. Ze geeft op 17 december een inleiding bij haar nieuwste film True Mothers.

Datum: vrijdag 16 en zaterdag 17 december
Waar:
Eye Amsterdam

Het idee van de VR-serie Missing Pictures is afkomstig van de Franse documentairemaker Clément Deneux. Hij laat de regisseurs vertellen over geliefde projecten die nooit tot voltooiing kwamen, en besloot, in samenspraak met de makers, een scène uit het verhaal van hun gedroomde films te animeren. Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se werkten mee aan het script, reikten foto’s en archiefmateriaal aan en waren betrokken bij de artdirection. Het beste werk te zien in Eye.