• Activiteiten

Lezing

Masterclass Japanse- versus Westerse etiquette en hofprotocol

Zondag 28 april 2019, 14.00 - 15.00 uur

Buiging Japan

Kom in deze masterclass van Jan Jaap van Weering meer te weten over algemene etiquette & omgangsvormen en cultuurverschillen tussen Oost en West.

Niemand minder dan dé Nederlandse etiquette-expert Jan Jaap van Weering, bekend van de televisieserie “Hoe Heurt Het Eigenlijk?” en “Blauw Bloed” zal u voorgaan in de wereld van etiquette, hofprotocol en omgangsvormen. Met zijn ruime ervaring die hij illustreert met humoristische anekdotes is hij een echte grootmeester in zijn vak.

In deze masterclass komt u meer te weten over algemene etiquette & omgangsvormen, cultuur verschillen tussen Oost en West, en voorbeelden uit Japan. Tenslotte krijgt u een toelichting op het Japanse hofprotocol, de do's & dont's. Na afloop is er voldoende tijd om vragen te stellen.

Datum: Zondag 28 april 2019, 14:00 – 15:00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Maximumcapaciteit: 45 personen
Reserveren: Via onderstaand formulier

Jj Van Weering

fotograaf: Roelof Pot

Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Met zijn bedrijf Distinguished, opgericht in 2008, geeft hij onder andere adviezen over etiquette en omgangsvormen. Jan Jaap is tevens docent bij het Protocolbureau en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, IVA Business School, Nederlandse Defensie Academie/Instituut Defensie Leergangen, Sligro Food Group, EuroCollege, Hogeschool Arnhem/Nijmegen en als docent-vrijwilliger bij de WeekendKlas Yes Rijnland en als Ambassadeur-vrijwilliger bij de Mariniers Ziekenboeg.

Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij NOS Radio 1, AVROTROS “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, EO “Blauw Bloed”, WNL, BNR, SBS6 en RTL Nieuws. Jan Jaap is enige tijd gastredacteur bij Het Financieele Dagblad geweest en actief als spreker bij het Assemblee Speakers en de Speakers Academy.