Workshop

Furoshiki stempelen

Zaterdag 10 december 2016, 14.00 - 15.00 uur

Stempelen01

Met behulp van textielverf en stempels maak je een unieke doek die je vervolgens kunt gebruiken om je kadootje op een heel speciale manier in te pakken.

Heb je meegedaan aan de workshop inpakken met furoshiki en wil jij er zelf eentje maken? Dat kan tijdens de workshop Furoshiki stempelen! Met behulp van textielverf en stempels maak je een unieke doek die je vervolgens kunt gebruiken om je kadootje op een heel speciale manier in te pakken. De stempels maak je ook zelf, geïnspireerd op traditionele Japanse motieven zoals het hennepblad (asa no hana), de kraanvogel en kersenbloesem.

In Japan wordt met veel aandacht voor detail cadeaus verpakt met meerdere lagen papier, linten en strikken. Een zorgvuldig ingepakt cadeau is niet compleet zonder een laatste beschermende laag, die het cadeau tevens makkelijk draagbaar maakt. Vroeger werden hiervoor furoshiki (een vierkante lap stof) gebruikt. Met de komst van de plastic tas werd de furokshiki overbodig. Tegenwoordig wordt de furoshiki kunst vooral gebruikt om cadeaus op een originele manier te verpakken of om een draagtas te knopen.

Furoshiki01

Datum: 10 december, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €10,- (excl. Museumentree, inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 12 personen
Reserveren: Via onderstaand formulier

Mardie Feikens

Mardie Feikens

Mardie Feikens is gek op Japan, handwerken en alles waar deze twee dingen elkaar overlappen. Met haar bedrijf "Hanabachi" verzorgt ze Japan gerelateerde creatieve workshops. Waaronder origami, kumihimo, Japans inpakken, kokeshi schilderen en katazome.