Boekpresentatie

De Japanse cipres

16 november 2021, 11:30 - 12:00 uur

Boekpresentatie Rinny

Deze boekpresentatie is geannuleerd. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum, houd hiervoor de website in de gaten. Deze boekpresentatie gaat over de cipres, de nationale boom van Japan. Rinny Kooi geeft uitleg over het boek 'De Japanse cipres' en de biologische betekenis van deze boom.

De Japanse cipres (Cryptomeria japonica) is door Philipp Franz von Siebold, (naamgever van Japanmuseum SieboldHuis) ingevoerd en onder andere in Hortus botanicus Leiden aangeplant. In Japan is de cipres de nationale boom en dat is geen wonder! Het is zowel vanuit biologisch als cultureel oogpunt een hele bijzondere boom. Dat wordt duidelijk gemaakt in het boek van Rinny E. Kooi en Davey Verhoeven. Tijdens deze bijeenkomst zal het boek voor het eerst gepresenteerd worden.

De boekpresentatie is geannuleerd. Zodra er een nieuwe datum bekend, zullen wij dit op de website vermelden.

Boekpresentatie: ‘Japanse cipres’
Door:
Rinny Kooi, bioloog en botanisch curator Singelpark
Datum:
Dinsdag 16 november 2021, 11.30 – 12.00 uur
Locatie:
Japanmuseum SieboldHuis
Kosten:
Gratis, exclusief museumentree

In het boek staan meerdere foto's van bomen. De tekeningen van de botanische kunstenaar Esmée Winkel ondersteunen de verhalen. Na afloop van de boekpresentatie is er mogelijkheid om het boek te kopen (€ 7,75) en te laten signeren.

Uitgave: Ginkgo Leiden.

Deze boekpresentatie is onderdeel van Letterlijk Internationaal Letterenfestival Leiden.

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en het bezoekersprotocol van de Museumvereniging. In navolging van deze regels zijn wij genoodzaakt een Corona-toegangsbewijs en uw legitimatie te vragen bij aanvang van de boekpresentatie.