Activiteit voor thuis

Hartjes origami

Hartje Origami

Maak in een paar stappen een hartje van papier volgens de traditionele Japanse papiervouwkunst.

Origami is de traditionele Japanse papiervouwkunst, waarmee je papier door het te vouwen in een kunstwerk verandert (ori betekent in het Japans 'vouwen' en kami betekent 'papier' in het Japans). Hier kun je leren hoe je in een paar stappen een hartje vouwt.

Benodigdheden:


Wist je dat?....
Net als Kerst is ook Valentijnsdag overgewaaid uit andere delen van de wereld en heeft nog geen lange traditie in Japan. Hoewel het minder populair is dan in Nederland, wordt deze feestdag ook in Japan gevierd, op een eigen manier. In Japan is de traditie ontstaan dat vrouwen een cadeau geven aan mannen, niet andersom. De mannen geven pas op 14 maart White Day iets terug aan de vrouwen.
De cadeaus, meestal chocolade of koekjes, zijn op te delen in verschillende categorieën: giri-choco en honmei-choco. Giri-choco wordt gegeven aan collega's, vrienden en familie en betekent vrij vertaald "verplichte chocolade". Verplichting klinkt wat zwaar. Het kan ook gezien worden als blijk van dankbaarheid. Honmei-choco wordt gegeven aan echtgenoten, vriendjes of die ene speciale persoon aan wie de gever haar gevoelens wil overbrengen. Honmei-choco betekent vrij vertaald "echt doel chocolade". Overigens is jibun-choco, chocolade voor jezelf ook een vorm van Valentijnsdag-chocolade. Een beetje lief zijn voor jezelf kan nooit kwaad!