• Activities

Presentatie

Japan, festivals, natuur en verre tempels

Dinsdag 14 maart, 14.30 uur

Lezing Maarten Ruijters

​Op deze reis door het noordelijk deel van het eiland Honsu maken we kennis met fascinerende aspecten van de Japanse cultuur en natuur, ver van de bekende toeristische centra.

Op deze reis door het noordelijk deel van het eiland Honsu maken we kennis met fascinerende aspecten van de Japanse cultuur en natuur, ver van de bekende toeristische centra. We bezoeken het ‘Earth Festival’ op het eiland Sado - thuisbasis van de beroemde Kodo drummers - en het oogstfeest van Tono met zijn wervelende dansen en optochten. We maken een boottocht door de spectaculaire Geibi kloof, luisterend naar het gezang van de bootsman.

We laten ons betoveren door het landschap bij de berg Fuji, al eeuwen inspiratiebron voor kunstenaars. We verkennen samoeraisteden, trotse kastelen, en boerendorpjes. We treden in de voetsporen van de zendichter Matsuo Basho, die in zijn werk ‘De smalle weg naar het Hoge Noorden’ (1689) de Samoeraistad Hiraizumi en het tempelcomplex Yamadera bezingt. We maken kennis met het hoofse No theater en zijn volkse tegenhanger Kabuki. Terug in Tokyo, worden we wakker geschud uit deze droom om ons vervolgens in de chaos te storten van deze stad die nooit slaapt.

Klik hier voor meer informatie