Tentoonstellingen

RT header Facebook HD

Van 15 maart t/m 7 juli 2024 is de tijdelijke tentoonstelling 'Roerige tijden, Nederland - Japan en de val van de samurai (1853-1867)' te zien in Japanmuseum SieboldHuis! Kom snel langs! Kinderen en jeugd t/m 17 jaar mogen namelijk gratis naar binnen.

In deze tentoonstelling leer je meer over de relatie tussen Nederland en Japan in het midden van de 19e eeuw: een tijd vol veranderingen. De macht van de samurai nam bijvoorbeeld af en er kwamen voor het eerst Japanners op bezoek in Nederland.

De tentoonstelling bestaat uit 7 thema's: De opening van Japan; De Nederlandse missie van 1855; De opbouw van een Japanse vloot; Geschenken van de shogun; Verdragshaven Yokohama; Uitwisseling; Conflict en de val van de samurai.

Er is een hoop te zien in de tentoonstelling. Denk aan een samuraiharnas, zwaarden, prenten, schilderijen, foto’s, landkaarten en een groot modelschip.

Kids page 2

Introductiefilm

Hieronder kun je een korte introductie voor de tentoonstelling bekijken.

Activiteiten

6 t/m 12 jaar
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Haal dan een gratis speurtocht op bij de kassa! Deze speurtocht leert je meer over de Japanse cultuur en geschiedenis. Na afloop mag je een presentje ophalen bij de kassa.

In de Siebold-kelder is een levensgroot memory-spel te vinden. Het spel heeft een hoop plaatjes van objecten uit de tentoonstelling. Kun jij de juiste plaatjes bij elkaar vinden?

12 t/m 17 jaar
Wil jij meer weten over Japan, of juist maritieme geschiedenis? Ben jij dol op prijzen winnen? Houd jij van wat denkwerk? Haal dan een DOEN!-boekje op bij de kassa! Deze krijg je gratis mee.
Vergeet niet mee te doen aan onze social media win-actie! Meer informatie hierover vind je in het DOEN!-boekje.

Pipoos 2

Prijzen voor de win-actie zijn mogelijk gemaakt door Pipoos Leiden.

Kids page 1

Logoset website