Workshop Ikebana

Vriendenavond 2019

Woensdag 20 november 2019, 18.30 - 21.00 uur

Kerst Ikebana

Jaarlijks organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor haar Vrienden een exclusieve bijeenkomst. Tijdens deze gezellige avond komt u alvast in de stemming voor de decembermaand.

Tijdens deze gezellige workshop onder deskundige leiding van Noriko van Lit-Suzuki maakt u ter voorbereiding op de feestdagen een fleurige Japanse schikking. Tijdens deze workshop krijgt u uitleg over het gebruik van materialen, de bloemen en het lijnenspel, ritme en kleurgebruik.
Bloemschik-ervaring is niet nodig voor deze workshop.

Ikebana is een bloemschikkunst die zijn oorsprong heeft in Japan en wordt al eeuwenlang beoefend. Bij een ikebana schikking is niet alleen de leegte in de schikking belangrijk, maar ook de harmonie tussen de materialen, de eenvoud, de asymmetrie, het gevoel voor de natuur en de vergankelijkheid.

(Het ikebana-stuk op de foto is een voorbeeld van een eerdere schikking. Tijdens de workshop zal er met andere bloemen gewerkt worden).

Let op: Deze ikebana-workshop is alleen voor Vrienden van Japanmuseum SieboldHuis.


Vriend worden?
Voor €35,- wordt u Vriend van Japanmuseum SieboldHuis 2020. Als u zich nu aanmeldt en betaalt bent u zeker van een plek voor deze ikebana-workshop en geniet u ook alvast van de Vriendenvoordelen in 2019.

Programma Vriendenavond 2019

Tijd Programma
18.30 uur Ontvangst met koffie en thee
19.00 - 20.30 uur Introductieworkshop Ikebana
20.30 - 21.00 uur Borrel

De Vrienden van Japanmuseum SieboldHuis steunen met hun bijdrage het museum, bijvoorbeeld voor catalogi bij tijdelijke tentoonstellingen en extra aankleding van het museum. Daarnaast zijn ze een klankbord voor activiteiten en tentoonstellingen. Als dank voor hun bijdrage wordt deze feestelijke avond georganiseerd. Ook Vriend worden? Klik hier